Clasificarea Spitalului Judeţean, avantajată de colaborarea cu UCB

Ministerul Sănătăţii a dat răspuns privind încadrarea spitalelor Turceni şi Novaci şi a decis că acestea sunt de categoria IV, chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj le încadrase la III. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu încă mai aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii şi speră că parteneriatul cu Universitatea „Constantin Brâncuşi“ îi va duce în treapta II.

Faptul că la Târgu Jiu există o specializare medicală în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” ar putea salva Spitalul judeţean de urgenţă de la nivelul III de clasificare. Cel puţin asta speră conducerea unităţii spitaliceşti după ce a văzut răspunsul dat de minister în cazul spitalelor Turceni şi Novaci. „Sperăm să ne încadrăm la nivelul II de clasificare, suntem singurul spital judeţean din ţară care are o colaborare de acest gen cu o instituţie de învăţământ superior. Sperăm ca ministrul să ţină cont de acest lucru şi să ne dea nivelul II de competenţă”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului din Târgu Jiu.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj spune că până în prezent, ministerul şi-a spus cuvântul în privinţa spitalelor orăşeneşti Turceni şi Novaci. Chiar dacă DSP Gorj a optat pentru un nivel mai bun pentru cele două spitale, ministrul a decis că se încadrează la nivelul IV de competenţă. „Spitalele Novaci şi Turceni se încadrează la nivelul bazal, respectiv nivelul IV de competenţă pentru că nu au anumite secţii”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

RESEMNARE

Directorul spitalului din Novaci, Eufimia Dumitrescu, spune că aceasta este categoria la care se încadrează şi nu are nimic de obiectat. „Eu mi-am făcut singură evaluarea şi ştiam că aici mă încadrez. Nu contest nimic”, a declarat Eufimia Dumitrescu.

PĂRERE

Managerul spitalului orăşenesc Turceni, Mihaela Ceană, spune că nu va contesta decizia ministrului. Această îşi dă cu părerea privind încadrarea spitalului din Târgu Jiu. „Eu cred că la III va fi clasificat spitalul judeţean pentru că aşa şi noi aveam un pic mai mult de IV, dar…”, a menţionat Mihaela Ceană.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: