Click aici ca să ştii ce mai e nou în Gorj

Vizită de onoare la Peştera Polovragi

Peştera Polovragi atrage personalităţi din domeniul astronauticii, muzicii sau teatrului. În acest an a fost vizitată de astronautul Dumitru Prunariu, de actorul Dorel Vişan, de ziaristul Ion Cristoiu, de compozitorul basarabean Eugen Doga sau de membri formaţiei Direcţia 5. (A.A.)

Alertă: Se degradează culele din Oltenia

Culele de ieri şi de azi din Oltenia vor face obiectul unei expoziţii de fotografie, ce va fi deschisă publicului pe 19 septembrie la Muzeul Judeţean Gorj. De Ziua Europeană a Patrimoniului se va trage un semnal de alarmă asupra stadiului în care se află aceste monumente.

Gorjeni la concurs

Tinerii interpreţi din Gorj dar şi din alte judeţe se vor întrece mâine la cea de-a doua ediţie a festivalului folcloric interjudeţean „Maria Apostol” de la Runcu. Concursul va cuprinde două secţiuni, solişti vocali şi instrumentişti iar la eveniment sunt invitaţi să participe şi interpreţi de muzică populară renumiţi. 

Să facem curăţenie pe 25 septembrie

Ziua în care se face curăţenie în toată ţara, 25 septembrie, se apropie şi oficialii de la Gorj au început deja toate pregătirile pentru ca toate comunele şi oraşele să strălucească de curăţenie pe 25 septembrie. În Gorj nu mai puţin de 6.000 de voluntari au spus DA proiectului. În Gorj, proiectul este susţinut în principal de asociaţia Hai-Hui. (C.S.)

Pâine cu probleme

Şapte fabrici de pâine au fost amendate săptămâna trecută ca urmare a nerespectării condiţiilor de igienă. Sancţiunile au fost aplicate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară unor unităţi din Săcelu, Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia şi Turceni. (M.M.)

Fără apă de Sfânta Maria

Sute de familii  vor rămâne fără apă la robinete chiar de Sfânta Maria. Potrivit Aparegio, va fi sistată apă pentru neplată la Asoc. nr 180 de la Rostramo pentru o datorie de 268 de mil, Asoc nr. 99 din Plopilor pentru o datorie de 71 de mil, şi Asoc  nr 5, str  Mioriţa, pentru o datorie de 50 de mil. Dacă plătesc până în ziua debranşării, cele peste 300 de familii ar putea scăpa de sistarea apei. (L.G.)

15 ianuarie- Ziua Culturii Naţionale

Plenul Senatului a aprobat luni, cu 84 de voturi "pentru" şi patru abţineri, declararea zilei de 15 ianuarie, când este sărbătorit poetul Mihai Eminescu, "Ziua Culturii Naţionale", decizia finală urmând să aparţină Camerei Deputaţilor. Senatul este primă Cameră sesizată, urmând ca decizia finală să aparţină deputaţilor.

Congres medical la Târgu-Jiu

Municipiul Târgu-Jiu este gazda unui congres medical în perioada 8-11 septembrie. Congresul Medical de Medicină de Laborator are drept temă Îmbunătăţirea performanţei laboratorului medical. Oricine doreşte se poate înscrie la acest simpozion, contra unei taxe. (A.F.)

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: