Clotilde, sau moartea speranței nesperate

Am sperat o noapte, cam cum a sperat și săracul Geoană. Necunoscută chiar și-n ziua alegerilor, Clotilde Armand ar fi putut fi (și a fost, pentru mult timp) singura învingătoare a PSD-ului de la București. Și o rază de speranță. Un punct de sprijin de care să ne agățăm ca să răsturnăm Universul PSD. Personalitatea (franțuzească și convingătoare) în jurul căreia să se concentreze viitorul USR, primul partid (național) care ar putea să încheie epoca ”votatului pentru răul cel mai mic”. Dar s-a renumărat (mai bine) și până la urmă a pierdut și Clotilde, tot în fața unu PSD-ist.
Ar fi stupid din partea noastră să ne plângem că Clotilde a fost furată, deși eu am convingerea că a fost. Adevărul e însă că PSD-ul chiar a câștigat alegerile nu doar în România, ci și în capitala ei, după doi ani în care tinerii păruseră că se trezesc, după niște proteste provocate de faptul că PSD-ul și tot ce reprezintă el a omorât tineri, în Colectiv. A fost un foc de paie. N-am învățat nimic, n-am câștigat nimic.
Duminica Orbului nu este un moment trecut din istorie. Este un film serial cu multe episoade. Ultimul a fost aseară.
În capitala țării mele și în majoritatea celorlalte județe, partidul penalilor, partidul jegoșilor, partidul celor care te omoară, te fură, te scuipă și apoi îți râd în față, a câștigat alegerile în mod democratic. La Baia Mare și Vâlcea au câștigat (fără drept de apel) primari aflați în închisoare. La Craiova, Brașov și-n multe alte locuri au câștigat primari care sunt pe cale să ajungă în închisoare. Cine a votat, vă întrebați? Ieșiți pe stradă și vedeți-i. Nu-s în nici un caz doar bătrânii care-l votau pe Iliescu. Sunt și mulți dintre tinerii care au citit doar „Suge-o Ramona” și s-au uitat doar la Game of Thrones. Speranța? Nu mai e. Mai vorbim peste încă o generație, și asta presupunând că ne ocupăm de pe acum de educarea celei abia născute. Dar o facem? Nu. Pentru că ar trebui s-o facă PSD-ul. Și de ce-ar face-o, dacă le merge atât de bine cu noi proști?
Vai de copiii noștri! Și ai voștri, celor care credeți că vi-i puteți crește în România în simțul dreptății, al decenței, al libertății de a fi oricine și al încrederii că pot face orice. Nu, nu puteți. Copiii voștri sunt condamnați și voi sunteți de vină pentru ce urmează să li se întâmple, în viața asta. Sunteți cei mai proști părinți din lume. Încă o dată felicitări celor care au plecat deja. Să plângem cu toții că diaspora nu votează și la alegerile locale. S-a văzut.
PS - și, încă o dată, să mulțumim PNL-ului. Acești pesediști mai proști care s-au înscris în alegeri doar ca se îi ajute pe foștii lor colegi de alianță să le câștige mai ușor și mai convingător. Cele mai mizerabile partide din țară sunt două. Să nu aveți vreo îndoială că totul a fost calculat între ele. PNL = PSD.

Vizualizări: 854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: