Club de şah la Târgu Jiu. Angajaţi MAI, instructori în timpul liber

Un club destinat celor care vor să se perfecţioneze în sportul minţii şi-a deschis porţile la Târgu Jiu. Clubul de şah se adresează în principal copiilor, iar de pregătirea lor se ocupă Claudiu Roşca şi Ion Codruţ, pompier, respectiv jandarm, cei doi fiind instructori de şah autorizaţi.

Claudiu Roşca şi Ion Codruţ au pus bazele Asociaţiei „Tinerii Spartani” prin care vor pregăti viitorii campioni la şah. Clubul funcţionează pe strada 22 Decembrie din Târgu Jiu. La cursurile susţinute de cei doi instructori se pot înscrie copiii cu vârsta de peste 5 ani, dar şi oricine doreşte să joace şah de performanţă. Clubul şi-a deschis porţile sâmbătă, 20 octombrie, iar în această perioadă se formează grupele în funcţie de vârstă şi cunoştinţe.

„Noi suntem instructori autorizaţi, cu diplomă şi carnet de instructor. Am făcut cursuri la Bucureşti. Eu lucrez la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi colegul meu lucrează la Jandarmerie. Ideea este că nu există un club de şah în Târgu Jiu şi vrem să pregătim copiii, să participăm cu ei la campionatele naţionale, la festivalurile de şah. Până acum avem 6 copii înscrişi. Unii dintre ei au mai lucrat cu o doamnă de la Palatul Copiilor. Dânsa a ieşit la pensie, copiii au rămas pasionaţi şi ar vrea să facă în continuare”, a declarat Claudiu Roşca.

Taxa de participare la cursurile organizate în cadrul clubului de şah este de 80 de lei/lună, săptămânal fiind organizate două şedinţe. „Noi am vrea să facem şi benevol, dar, din păcate, mai sunt şi taxe legate de chirii, utilităţi. Noi suntem o asociaţie non-profit, prin prisma serviciului nu putem să desfăşurăm alte activităţi. Intenţionăm ca pe viitor să organizăm concurs. Vedem ce sponsori găsim pentru nişte grupe de copii, cu premii. Poate chiar înainte de sărbători. Ca să facă performanţă, un elev trebuie să se pregătească foarte mult, să facă şah acasă zi de zi, în afară de ce face la club. Trebuie 2-3 ore pe zi minimum să facă pregătire. Cui îi place, i se pare că 2-3 ore trec precum 20 de minute”, a mai spus Claudiu Roşca. Acesta s-a clasat, în vară, pe locul al doilea la categoria „Neclasificaţi” la Campionatul Naţional de Șah al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, Ion Codruţ a făcut parte din echipa Jandarmeriei Române care în etapa finală a aceluiaşi campionat a obţinut diploma „Cea mai combativă echipă din cadrul turneului”.

Vizualizări: 2,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: