Club sportiv pentru copiii din Câlnic pasionaţi de lupte libere

Copiii din Câlnic, pasionaţi de lupte libere, vor putea participa la competiţii naţionale începând de luna viitoare. Asta întrucât autorităţile locale au finalizat  demersurile în vederea înfiinţării unui club sportiv. Până în momentul de faţă, lotul copiilor luptători de la Câlnic a obţinut numeroase diplome, cupe şi medalii la competiţiile regionale la care a participat.

Primăria Câlnic va înfiinţa începând cu luna viitoare un club sportiv pentru copiii pasionaţi de lupte. În momentul de faţă, comuna Câlnic se poate lăuda cu un lot format din 20 de luptători, cu vârste cuprinse între 6-18 ani. Deşi acest lot de luptători face parte din Asociaţia Sportivă „Dumbrava Câlnic”, alături de echipa de fotbal, copiii pasionaţi de lupte libere au putut participa până acum doar la competiţii regionale, din cauză că nu făceau parte dintr-un club sportiv. Impresionat de rezultatele frumoase ale copiilor, primarul Dumitru Vulpe a făcut toate demersurile necesare pentru ca aceştia să poată lupta pentru trofee naţionale. „Copiii care practică lupte libere au obţinut foarte multe cupe, diplome şi medalii la competiţiile regionale la care au participat. Au fost la competiţiile de la Motru, Severin şi din alte localităţi din Oltenia şi de fiecare dată s-au întors medaliaţi cu aur, argint şi bronz. Se antrenează foarte mult pentru acest sport şi era păcat să nu poată participa la competiţii naţionale. Aşa că, în ultima perioadă, am făcut mai multe drumuri la Bucureşti şi cu insistenţă am reuşit să luăm rezervarea de nume în vederea înfiinţării Clubului „Dumbrava Câlnic”. Începând de luna viitoare copiii vor putea participa şi la competiţii naţionale. În luna august lotul sportivilor de lupte libere al comunei Câlnic va participa la competiţia de la Băileşti”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Copiii continuă antrenamentele şi în vacanţă

Copiii luptători de la Câlnic nu vor avea decât câteva săptămâni de repaus după care vor reîncepe antrenamentele, pregătindu-se pentru a face faţă cu brio competiţiei de la Băileşti. Lotul de la luptători de la Câlnic a fost înfiinţat la propunerea profesorului de sport Marian Gabroveanu, care a descoperit în rândul elevilor săi copii pasionaţi de acest sport. „Domnul profesor Marian Gabroveanu a fost cel care a venit cu propunerea de a înfiinţa un lot pentru luptătorii de lupte libere. Dumnealui a practicat lupte libere şi stăpâneşte foarte bine tainele acestui sport. Domnul profesor se ocupă benevol de antrenarea copiilor, iar cheltuielile legate de deplasarea copiilor la competiţii sunt suportate de Consiliul Local”, a mai precizat Dumitru Vulpe.

ÎNCHIRIERE

Antrenamentele copiilor pasionaţi de lupte libere se desfăşoară în sala de sport. În schimb localnicii şi toţi cei care sunt pasionaţi de fotbal pot închiria baza sportivă din apropierea Dumbravei Câlnic. „Baza sportivă poate fi închiriată la 50 de lei/oră, în timpul zilei, şi cu 70 lei/oră cu nocturnă. Baza sportivă a fost inaugurată anul trecut, investiţia ridicându-se la suma de aproximativ 7 miliarde de lei vechi”, a menţionat primarul Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: