Clubul Energia Rovinari va fi condus de un fost arbitru

Echipa de baschet Energia Rovinari are din acest week-end un nou preşedinte, fostul arbitru de baschet Marius Vlaicu, care a preluat funcţia de la Dan Cumpănaşu. Rămasă fără antrenor şi o mare parte dintre jucători, Energia avea nevoie urgent de o restructurare dar şi de un buget cu care conducerea clubului să poată demara o eventuală campanie de achiziţii sau renegocieri cu foştii jucători. Fostul preşedinte Dan Cumpănaşu, care a fost o perioadă preşedinte executiv la Energia Rovinari, revine după această numire pe vechea funcţie.

Consiliul Director al clubului Energia Rovinari a decis la ultima întrunire că trebuie schimbat ceva la secţia de baschet unde rezultatele nu au fost foarte bune iar echipa are nevoie urgent de un antrenor care să înceapă formarea lotului pentru noul sezon.

A renunţat la arbitrajul de baschet

Membrii conducerii clubului Energia au decis astfel să numească în funcţia de preşedinte al secţiei de baschet o persoană care a mai fost implicată în fenomen, fostul arbitru Marius Vlaicu. „Este o decizie care mă onorează, dar mă şi obligă. Performanţele obţinute de echipa de baschet mă obligă să încerc să obţin cu echipa cel puţin aceleaşi performanţe la nivelul bugetului pe care clubul îl va asigura”, a spus noul preşedinte imediat după numire precizând că se aşteaptă la comentarii la adresa numirii sale: „Vor fi foarte multe comentarii pe tema numirii, dar iubitorii baschetului care mă cunosc ştiu că am fost în acest fenomen încă din clasa a patra, am jucat baschet la Clubul Sportiv Şcolar, apoi în divizia B şi ulterior am activat în cadrul colegiului arbitrilor de baschet din România unde am reuşit să ajung în prima ligă”. Recent Vlaicu a renunţat la această pasiune de a arbitra urmând să se ocupe de conducerea secţiei de baschet a clubului.

Nume mari pe lista lui Vlaicu

Prioritatea lui Vlaicu va fi, pentru această săptămână, desemnarea antrenorului echipei dar şi definitivarea lotului de jucători. În ceea ce priveşte obiectivul său, acesta va fi o clasare pe locurile 7-9 dar Vlaicu consideră că echipa se poate califica în play-off: „După părerea mea, din ce am studiat până în acest moment ca şi transferuri la echipele din ţară, avem şanse mari să intrăm în play-off. Dacă nu, noi oricum ca obiectiv vom merge pe o clasare pe locurile 7-9”.

Pentru Banca tehnică a Energiei s-au demarat deja discuţii cu mai mulţi tehnicieni, mergându-se de această dată pe filiera sârbă, acolo unde se găsesc cei mai buni tehnicieni. Printre numele vehiculate ca fiind deja pe lista tehnicienilor cu care Marius Vlaicu a luat deja legătura se numără fostul antrenor al Timişoarei, Dragan Petricevici, bosniacul Mladen Jojic care a mai antrenat Atlasib, Asesoft şi Gaz Metan în România dar şi sârbii Zoran Cvetanovic şi Saşa Punosevac, ambii antrenori de valoare cu CV-uri destul de bune. În săptămâna care va urma se va decide şi numele celui care va prelua echipa urmând să se poarte discuţii cu foştii jucători care ar putea continua să joace la Târgu Jiu: Căpuşan, Stroescu, Gliga, Luis Darby, Porter Troup, Trim, Alionescu, Amarghioalei sau Lupusavei.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: