Cluburile de fotbal din Liga 2 şi 3 vor să plătească jucătorii cu doar 50%

Mai multe cluburi din  Liga 2 şi 3 vor să îşi plătească jucătorii doar cu 50% din salarii pe perioada în care competiţiile sunt  suspendate, a  anunţat AFAN. Preşedintele sindicatului fotbaliştilor, Emilian Hulubei, a dezvăluit că unele cluburi vor astfel să-și reducă pierderile.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a identificat două mari probleme generate de coronavirus în fotbalul românesc. Fotbaliștii ar putea rămâne neplătiți, iar echipele ar putea ajunge în incapacitatea de a juca după data de 30 iunie 2020. „Există cluburi la Liga 2 și 3 care spun că vor plăti jucătorii cu 50% luna asta. Trebuie să vedem. Din punct de vedere legal, deocamdată nu e posibil. Sunt situații excepționale și se vor lua măsuri excepționale. Nu e vina nici a jucătorilor, nici a cluburilor. Va trebui să ne așezăm la masă și să luăm decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o situație de compromis. Trebuie să înțeleagă că pierderile vor fi suportate de ambele părți”, a declarat Emilian Hulubei la TV Digi Sport.

Liga 1 a fost suspendată până în momentul în care pandemia de coronavirus va trece. Mai multe scenarii privind continuarea competiției au fost vehiculate, printre care și cel de programare a partidelor la vară. Emilian Hulubei ridică o problemă interesantă, una discutată și în Scoția şi anume, ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră pe 30 iunie? „Vor trebui prelungite contractele jucătorilor. Există o mare problemă, nu se poate face asta unilateral. Trebuie prelungite prin negociere, de asta zic că e ceva serios și trebuie discutat. Ce se întâmplă dacă va trece de luna iunie?”, a spus Hulubei.

La Pandurii Târgu Jiu nu s-a pus problema plăţii cu 50% a  contractelor pentru că oricum nu s-a plătit anul acesta nici un salariu, iar în ceea ce priveşte contractele jucătorilor majoritatea expiră pe data de 30 iunie.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: