Cluburile trebuie să testeze jucătorii la 48 de ore

AFAN a trimis o serie de amendamente pentru modificarea protocolului inițiat de Ministerul Sănătății în vederea reluării campionatelor de fotbal. Preşedintele sindicatului fotbaliştilor, Emilian Hulubei, acuză că implentarea a fost făcută de un grup de lucru care nu are treabă cu sportul şi că s-a copiat un model din Gernania care nu poate fi aplicat în România.

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România și-a exprimat opinia cu privire la aspectele pe care cluburile din fotbalul românesc trebuie să le respecte, pentru a putea organiza antrenamente după 15 mai, după ridicarea stării de urgență. Regulamentul, copiat aproape în întregime după cel din Bundesliga, prima ligă a Germaniei, după cum a precizat și Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, este foarte greu de respectat de cluburile din România. Doleanțele sunt destul de dure, iar acestea nu pot fi ”bifate” în totalitate nici de cluburi din Liga 1, care se presupune că au cele mai bune condiții. Președintele AFAN spune că până și testarea jucătorilor are câteva carențe, întrucât cei care intră în cantonamente, trebuie să facă teste la două zile. ”Protocolul este luat din Germania, dar ei nu s-au gândit că la noi nu se pot aplica acele reguli, la noi nu se poate respecta asta. Ei zic să stai 14 zile în izolare, în casă, asta înseamnă că dacă am o soție care lucrează să nu o mai las să se ducă la muncă, să își piardă serviciul. Părerea mea este că acest protocol este făcut de un grup de lucru care nu are nicio treabă cu sportul. Am trimis o serie de amendamente la acest protocol. Am înțeles că cei de la FRF au avut discuție cu cei de la Ministerul Sănătății și vom vedea dacă se va ține cont de amendamentele noastre. Cluburile din Liga 1 cred că dispun de niște fonduri să testeze jucătorii și staff-ul în primă fază, dar să-i testeze la fiecare 48 de ore, cum scrie în protocol, mă îndoiesc. Aici ar trebui să vină și Liga sau Federația cu un ajutor, pentru teste, care nu sunt deloc ieftine și nici accesibile. Din ce știu, UEFA ajută cluburile”, a declarat Emilian Hulubei la DigiSport.

În timp ce echipele din Liga 1 primesc bani de la LPF din drepturile tv şi îşi permit să aplice o mare parte dintre aceste prevederi ale protocoalelor de urmat, majoritatea cluburilor din Liga 2 au transmis că nu pot îndeplini cerințele protocolului emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului și că, în aceste condiții, doresc ”înghețarea” sezonului.

Şefii FRF şi cei ai ministerelor au pierdut din vedere faptul că Liga secundă din Germania dispune de condiţii mult mai bune decât echipele din Liga 1 din ţara noastră iar Liga 2 din România nu se poate compara nici măcar cu competiţiile de amatori din Germania.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: