Situaţia de la Pandurii se poate rezolva „cu principii”

„Situaţia de la Pandurii se poate rezolva cu principii”, este de părere primarul Marcel Romanescu, care consideră că implicarea politicului la echipa locală de fotbal a adus mari prejudicii.  Edilul a reunoscut că a discutat cu oamenii de afaceri care au dorit să ajute Pandurii, dar spune că nu au fost primiţi printre membrii asociaţi.

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu,  consideră că nu mai poate accepta ca lucrurile să meargă la fel ca-n trecut, la Pandurii Târgu Jiu. „Situaţia de la Pandurii se poate rezolva cu principii. La modul cum s-au desfăşurat lucrurile până în 2017, numai de principii nu putem discuta. Adică, acolo era un singur stăpân, şi acela era Marin Condescu, iar ceilalţi din jurul dânsului, care erau parte din echipa pe care o conducea Condescu doar executau ordine”, a afirmat la Radio Infinit primarul Romanescu care, probabil,  a fost indus în eroare de consilierii săi, pentru că nu cunoaşte foarte bine situaţia de la clubul local de fotbal. Încă de la finalul anului 2013 Marin Condescu nu a mai fost preşedinte şi nu a avut nici o funcţie la Pandurii Târgu Jiu, în perioada 2014 – 2017 clubul gorjean fiind condus de Eugen Pârvulescu, Mihai Prunariu, Mihai Stelescu şi Narcis Răducan, majoritatea numiţi pe criterii politice, aşa cum a constatat şi primarul: „Fie că vorbim de oamenii din sfera politică sau din administraţie, care erau în mare parte susţinători sau membrii ai PSD. Un club de fotbal nu poate să se bazeze doar pe structuri de partid”. Fostul preşedinte Marin Condescu, la care făcea referire edilul, a condus Pandurii de la promovarea în Liga 1, în 2005, până când echipa a devenit vicecampioană a României şi s-a calificat în grupele Europa  League, în 2013.

În ceea ce priveşte firmele care s-au oferit să ajute Pandurii, Marcel Romanescu a precizat că a discutat cu o parte din oamenii de afaceri de pe lista prezentată de club: „Cu o parte dintre acei afacerişti, care au apărut pe acea listă de la Pandurii, am discutat şi eu ulterior. Oamenii au dat o declaraţie că şi-ar dori să ajute echipa însă nu exista nici o declaraţie de intenţie de a finanţa într-un anumit fel clubul Pandurii Târgu Jiu. Pe acele declaraţii pe care le-am primit şi eu scrie că sunt de acord să fie alături în relansarea acestui club fără să spună care sunt condiţiile pe care le pun sau condiţiile pe care le acceptă. Nu putem să introducem în club 10-15 oameni de afaceri fără să ştim cu ce ne ajută acei oameni. Oamenii de afaceri care vin alături de reprezentanţii unui club trebuie, în primul rând, să aibă încredere că banii lor vor fi folosiţi strict în direcţia dezvoltării acelui club”.

Pandurii Târgu Jiu a prezentat membrilor fondatori o listă cu zece firme care vor să susţină echipa şi a solicitat primirea lor printre membrii asociaţi ai clubului dar s-a lovit de refuzul acestora.

Vizualizări: 890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: