Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj ar putea găzdui spitale mobile

O serie de stadioane şi săli de sport sunt identificate de autorităţi pentru a găzdui spitale mobile. Autoritățile din Cluj Napoca se gândesc la amplasarea unor spitale de campanie în interiorul Cluj Arena, la Sala Polivalentă din Cluj și în Parcul Industrial Tetarom I, în cazul în care spitalele nu vor face față numărului mare de bolnavi.

După ce Emil Boc a declarat că Sala Polivalentă ar putea servi ca loc de amplasare al unui spital mobil la nevoie, acum purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj a oferit o completare. „La Consiliul Județean mergem pe două direcții: Cluj Arena, unde pot fi amplasate asemenea corturi, într-o zonă asigurată din punct de vedere al securității și al accesului pe gazon și nu numai, pentru că există acolo alte multe dependințe, spații care pot fi folosite, iar în al doilea rând este vorba despre Tetarom I. Spațiile de aici sunt modulare, sunt încălzite, deci acolo putem asigura temperaturile necesare și tot ce e nevoie pentru cazarea persoanelor, inclusiv securitate și căi de acces. Trebuie spus că spațiile de la Tetarom la care fac referire nu sunt încă ocupate de societăți comerciale. Mai exact, este vorba despre trei hale cu o suprafață extrem de generoasă și care, repet, în acest moment sunt goale, dar operaționale din absolut toate punctele de vedere și pot fi folosite pentru spitale de campanie”, a declarat Valentin Jucan pentru Transilvania Reporter.

La Târgu Jiu Stadionul Municipal, recent inaugurat, dispune de numeroase spaţii încălzite, pe lângă hotelul cu patru etaje, folosit deja  ca spaţiu de carantină. Acesta mai include o clădire  de birouri, tot pe patru etaje, care se  poate preta pentru un spital mobil  provizoriu unde autorităţile nu ar mai avea nevoie decât de mobilier şi aparatură medicală.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: