Dumitru Dragomir: Nu se mai pune problema de fotbal anul ăsta

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cunoscut ca  Oracolul de la Bălceşti, din vremea când activa în fotbal, transmite un  avertisment pentru toţi românii: „Cui nu îi e frică de coronavirus nu e sănătos la cap! Vârful pandemiei va fi după 15 mai”.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este convins că toate competițiile din acest an vor fi anulate din cauza pandemiei de coronavirus și critică modul de lucru al conducătorilor actuali de la Ligă. „Cui nu îi e frică de coronavirus nu e sănătos la cap! Dacă toată omenirea asta își ia măsuri, noi de ce să nu le luăm? Dacă așa am primit ordin să stăm în casă, stăm în casă. Ce să facem?”, și-a început Dumitru Dragomir discursul.

În ceea ce privește situația fotbalului românesc, Dumitru Dragomir este de părere că toate competițiile din acest an ar trebui să fie înghețate. Totodată, acesta îi critică pe cei din conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, care, spune el, ar fi trebuit să ia o decizie și să dea un comunicat de presă prin care să informeze cluburile că meciurile din acest an nu se vor mai disputa. „Nu se mai pune problema de fotbal anul ăsta. Să își vadă de treabă! Ar fi trebuit să le dea drumul tuturor să plece acasă. Să joace în cupele europene cine s-a calificat și anul trecut. Văd că se înjumătățesc salarii și Liga nu dă niciun comunicat. Mai există Liga?! Liga trebuie să dea un pachet de măsuri în criză, să nu stăm în incertitudinea asta. Să spună dacă se joacă sau nu se joacă. Cum de unde să știe?! Ori ești în stare să iei măsuri, ori nu ești în stare să conduci. Dacă UEFA și CIO au anulat competițiile, România nu poate? Liga trebuia să iasă cu un comunicat în care să anunțe și spunea că se reduc salariile conform legilor țării. «Până pe data de 1 iunie ,când vom comunica viitorul fotbalului, sunteți liber, stați în casă, respectați ce spun autoritățile». Noi parcă suntem cobai. Ori fac alții experimente pe noi, ori copiem de la alții. Noi nu suntem în stare, mă, frate, să luăm niște măsuri? Ce speranțe?! Cum să joci dacă nu faci pregătire? Îi omori pe jucători! Trebuie să aibă cel puțin 2-3 săptămâni de pregătire, altfel faci numai rupturi”, a spus Dumitru Dragomir, la Digi Sport.

Liga 1 este suspendată în acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus.  Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal susține că acest sezon din Liga 1 ar trebui anulat, iar în cupele europene să meargă aceleași echipe ca și în acest sezon. România trimite patru echipe în cupele europene: primele trei clasate din Liga 1 și câștigătoarea Cupei României. Dacă s-ar aplica ideea lui Dumitru Dragomir, în sezonul 2020-2021 al cupelor europene ar merge: CFR Cluj, FCSB, Viitorul și Universitatea Craiova.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: