CNTV, fabrică de olimpici la chimie, fizică şi matematică

Lotul care a reprezentat Gorjul la Olimpiada Naţională de Chimie s-a întors cu premii deosebite de la Galaţi. Elevul Dumitru Călugăru a reuşit şi anul acesta performanţa de a urca pe prima treaptă a podiumului la etapa naţională a Olimpiadei de Chimie. Elevii din Gorj au făcut o figură bună şi la Olimpiada Naţională de Fizică de la Vaslui.

Olimpiada Naţională de Chimie s-a desfăşurat anul acesta la Galaţi. Ca şi anul trecut, Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, a obţinut locul I şi s-a calificat primul în lotul lărgit al României la etapa internaţională a olimpiadei de chimie. De asemenea, acesta a mai obţinut Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică şi Premiul Special pentru cea mai bună lucrare teoretică.

O altă elevă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Ioana Patricia Işfan, a obţinut la aceeaşi competiţie Menţiune Specială şi Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică. Menţiune Specială la Olimpiada Naţională de Chimie au mai obţinut elevii Simona Barac (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu) şi Vladimir Tecşa (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu).

CNTV, cei mai mulţi laureaţi

Elevii din Gorj au făcut o figură bună şi la Olimpiada Naţională de Fizică de la Vaslui. Cei mai mulţi laureaţi sunt tot de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”.  Lotul care a reprezentat judeţul Gorj la această competiţie a fost format din 12 elevi, o parte dintre aceştia au obţinut medalii şi menţiuni. Astfel, Vlad Ioan Ţîr, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a obţinut o Menţiune şi o Medalie de Aur. Tot la clasa a VII-a, Eric Vîlcu, elev la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, a obţinut o Medalie de Bronz.

La clasa a VIII-a, Andreea Georgiana Amza, elevă la Şcoala Gimnazială Nr.1 Motru, a obţinut o Medalie de Bronz, în timp ce Ştefan Tufiş Lastoveschi, elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a obţinut o Menţiune de Onoare. O altă medalie, de această dată de argint, i-a fost acordată elevului Adrian Mihai Radu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (clasa a XI-a). Un alt component al lotului gorjean, David Ionuţ Beuran, elev la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu (clasa a XII-a), a obţinut o Menţiune de Onoare. Premiile şi menţiunile au fost acordate de Ministerul Educației  iar medaliile de Societatea Română de Fizică.

MATEMATICĂ

Andrei Comăneci, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a reuşit anul acesta performanţa de a se califica în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Matematică. Elevul Comăneci a participat în perioada 6-10 aprilie la Olimpiada Naţională de Matematică de la Bucureşti unde a obţinut menţiune şi medalia de argint. Andrei Comăneci s-a calificat în lotul lărgit al României la Olimpiada Internaţională de Matematică în urma unui rezultat de excepţie la baraj.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: