Cod galben de ninsori şi în Gorj

Gorjul figurează printre judeţele care se află sub cod galben de ninsoare şi vânt puternic până joi la ora 18.00. Meteorologii spun că de azi de la prânz va ninge abundent în toată ţara, vremea căpătând aspect de iarnă. Volumul precipitaţiilor va fi de până la 25 l/mp, în zona montană a judeţului existând posibilitatea viscolirii zăpezii ce va cădea în următoarele două zile.

Rânca şi Defileul Jiului sunt zonele din Gorj cele mai expuse pentru astfel de situaţii, însă autorităţile judeţene şi cele locale au dat permanent asigurări că sunt pregătite să intervină la nevoie. Direcţia de Servicii Comunale Târgu Jiu a menţionat recent că este gata să intervină în cazul unor ninsori abundente, ninsori de care municipiul nu a mai avut parte de câţiva ani. De asemenea, prefectul Liviu Andrei a inspectat luna trecută bazele Administraţiei Drumurilor Naţionale din judeţ şi a fost asigurat că operaţiunile de deszăpezire se vor realiza fără probleme, în caz de nevoie.

La fel şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a prezentat la începutul sezonului rece un raport cu utilajele pe care le are la dispoziţie pentru ca pe drumurile judeţene să se circule fără probleme. Instituţia a picat însă testul duminică dimineaţa, când pe drumul dintre Bumbeşti Jiu şi Novaci poleiul a tras pe dreapta zeci de şoferi, drumarii intervenind târziu pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi continue deplasarea.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: