Poliţia gorjeană a blocat doar „cărăuşii” PDL

Poliţiştii gorjeni s-au implicat vizibil în alegerile prezidenţiale din 6 decembrie, oprind în trafic doar autoturismele particulare care duceau la vot simpatizanţi PDL. Pesediştii au zburdat printre şefii de post, care aveau directive de a opri în trafic doar anumite maşini, despre care se ştia că aparţin unor democrat-liberali. Transportarea oamenilor la vot cu autoturisme personale care nu au însemne de partid este permisă de lege. Poliţiştii au oprit în trafic doar maşinile democrat-liberalilor, care au fost sancţionaţi pentru te miri ce, cu scopul intimidării.

Dacă politicienii ar fi corecţi, ar recunoaşte că toţi îşi organizează alegerile inclusiv din punctul de vedere al transportării alegătorilor la vot, mai ales în mediul rural, unde nu de puţine ori secţia de votare este la kilometri distanţă de cele mai îndepărtate case.

Paradoxal, politicienii se acuză unii pe alţii că fac „turism electoral”, deşi faptul că duc oamenii la vot nu are nicio legătură cu această infracţiune. Turismul electoral este sancţionat de lege dacă alegătorii sunt duşi la vot dintr-o secţie în alta, pentru a vota de mai multe ori. Infracţiune este şi deplasarea la vot cu mijloace de transport inscripţionate cu însemnele partidului sau în care alegătorii sunt influenţaţi cum să voteze. Faptul că activiştii de partid îşi duc vecinii la vot cu mijloace auto proprii nu este ilegal.

Cu toate acestea, acţiunea de prevenire a „turismului electoral” a fost un principal obiectiv al poliţiştilor gorjeni. În majoritatea localităţilor gorjene, misiunea poliţiştilor a părut a fi mai degrabă de a stopa pedeliştii să îi ducă la secţiile de vot pe votanţii lui Băsescu. Cazurile semnalate duminică în acest sens au fost prea multe pentru a fi doar simple coincidenţe.

O mie cinci sute de maşini verificate

Poliţia Rutieră a verificat duminică peste 1.500 de autovehicule pentru prevenirea turismului electoral, după cum se arată într-un comunicat de presă.

„Încălcările legislaţiei rutiere în vigoare nu au fost trecute cu vederea, poliţiştii aplicând 326 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea contravenţiilor aplicate a fost de aproximativ 72.500 lei. Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni la regimul rutier, au reţinut 7 permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare”, susţine Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Poliţişti cu simpatii politice

PDL a semnalat duminică mai multe cazuri în care poliţiştii opreau în trafic doar maşinile democrat-liberalilor. Tismana, Scoarţa, Băleşti, Plopşoru sunt doar câteva din localităţile unde poliţiştii şi-au încetat brusc „activitatea” atunci când presa a apărut în zonă. Dacă poliţiştii executau nişte ordine oneste nu aveau de ce să se ascundă în maşini zeci de minute, deşi înainte nu mai pridideau cu oprirea maşinilor în trafic.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: