Cod portocaliu – semnalul secret al fraudării referendumului

Vizitele procurorilor anticorupţie în mai multe comune gorjene nu sunt chiar atât de întâmplătoare cum par la prima vedere. Chiar dacă anchetatorii audiază sute de persoane pentru a depista câteva zeci care nu au fost la vot, dar semnăturile lor apar pe liste, nimic nu este la voia întâmplării. Ancheta se bazează pe „tone” de interceptări, care dovedesc că fraudarea referendumului nu a fost pe ici, pe colo, ci o acţiune concertată, pentru care semnalul a fost dat pe 29 iulie, la ora 20.00.

„Este Cod portocaliu” s-a spus ca din întâmplare la una din audio-conferinţele USL din ziua referendumului. Seara, la ora 20.00. Se pare că referirea nu era la căldura de afară, ci a fost un semnal pentru liderii din teritoriu să pornească maşinăria fraudării votului şi să bage în urnă buletine de vot ştampilate, în numele celor care nu au venit la vot. Altfel nu este explică de ce după audio-conferinţă, reprezentanţi ai USL au trimis în mai multe secţii de votare, prin sms, mesajul „Cod portocaliu”. Toţi cei care au trimis sau au primit mesajul sunt vizaţi de ancheta DNA. Şi nu numai, pentru că la dosar sunt „tone” de interceptări, de la cei mai înalţi lideri ai ţării în jos, mandatele fiind date pentru cauză de siguranţă naţională, susţin surse din anchetă.

PD-L, anchetă paralelă cu DNA

Polovragi, Săcelu, Bîlteni, Dragoteşti, Slivileşti, Negomir, Teleşti sunt doar câteva dintre comunele vizitate până acum de anchetatori, dar urmează şi altele.

Liderii PD-L Gorj declară oficial că nu au făcut nici un fel de sesizare la DNA cu privire la desfăşurarea referendumului. La partid însă se verifică însă listele suplimentare, se compară datele primite de la observatori din secţiile de votare şi se compară cu cele din procesele verbale. La Bărbăteşti de exemplu, au fost observatori neacreditaţi, care au stat în faţa secţiilor şi au numărat câte persoane au intrat pentru a vota. Surpriză, numărul de voturi a fost mult mai mare. Şi la Negomir democrat-liberalii ar fi identificat 35 de persoane plecate de mai bine de un an din ţară, care apar că au votat.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: