Codul Administrativ a trecut de Senat. Cârciumaru şi-a votat pensie specială!

Senatorii au adoptat luni Codul Administrativ, care prevede printre altele pensii speciale pentru aleşii locali. Senatorul de Gorj Florin Cârciumaru, primar patru mandate la Târgu Jiu, a votat „pentru”, la fel şi celălalt senator de Gorj, Scarlat Iriza. Practic, s-au opus doar parlamentarii USR, în bloc, şi jumătate din liberali.

Un primar de comună va avea, în baza noului Cod Administrativ, o pensie specială de 800 de lei pentru un mandat, bani care se adaugă la pensia normală. Aceştia pot beneficia de pensii speciale pentru trei mandate, adică 2.400 de lei peste pensie lună de lună.

Primarul Capitalei poate primi de trei ori câte 1.400 de lei, dacă a avut trei mandate.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, 11 abţineri şi 21 de voturi „împotrivă”. Ambii senatori de Gorj au votat „pentru”, ei fiind de la PSD şi ALDE. De altfel, PSD şi ALDE au votat în bloc pentru pensiile speciale, iar cei de la PNL şi-au împărţit votul. Trei au fost „pentru”, opt s-au abţinut şi numai nouă au votat „împotrivă”. Consecvenţi cu ceea ce spun au fost cei de la Uniunea Salvaţi România, care au votat „împotrivă”.

Pensii speciale vor avea nu numai primarii, ci şi viceprimarii, consilierii şi preşedinţii de consilii judeţene.

Nu vor beneficia de indemnizaţii speciale primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea de infracţiuni.

Noul Cod Administrativ le permite aleşilor locali să aibă afaceri de familie. Camera Deputaţilor va fi decizională.

Vizualizări: 1,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: