Codul lui Ponta

La ora la care vicepremierul Dragnea anunţa cod roşu de vreme rea în trei judeţe, premierul Victor Ponta se relaxa la un baschet cu prietenii. O echipă Realitatea TV l-a surprins, dar premierul, degajat, a spus că ştie despre codul roşu şi va ajunge la guvern în câteva ore. În răstimp, toate autorităţile locale au o singură misiune, să raporteze că se intervine cu toate forţele, că situaţia este sub control, că drumurile se închid doar preventiv, că nu sunt maşini blocate, nici case izolate. Ba încă Raed Arafat a cerut să nu se mai raporteze numărul celor care mor de frig, până când legiştii nu stabilesc dacă victimele au mai avut şi alte boli. Da, acel Arafat, care acum doi ani raporta din oră în oră: 24 de morţi, 26 de morţi… Neşansa lui Ponta şi a guvernului său este că există televiziuni, există facebook, există telefoane mobile, astfel că adevărul nu poate fi ascuns. Toate televiziunile centrale au permis oamenilor obişnuiţi să intre în direct, prin telefon, pentru a semnala proporţiile dramei prin care trec. Vorbim de mii de oameni care nu au alimente, medicamente, unii nici căldură sau curent.

Relaxarea lui Ponta nu este una întâmplătoare. Când o Românie întreagă se uita cutremurată cum autorităţile nu reuşesc să găsească un avion căzut, cu supravieţuitori, în şase-şapte ore, Ponta şi Dragnea, alături de europarlamentarele Daciana Sârbu şi Corina Creţu, erau la o băută cu ziariştii acreditaţi la PSD. Au urmat două petreceri cu peste o mie de pesedişti, chipurile de Ziua Unirii, dar de fapt tot pentru promovarea imaginii soţiei premierului, care mai vrea un mandat de europarlamentar. Românii nu au uitat probabil că premierul nu şi-a întrerupt partida de baschet nici când a fost anunţat că zeci de români au murit în accidentul de la Muntenegru.

Ponta este un premier relaxat, pentru că nu-i pasă. Are tupeu, dă din gură, acuză pe toată lumea, să îşi ascundă incompetenţa. Când are o problemă, urlă la procurori, că nu arestează pedelişti. Stă zilnic ore în şir la televiziuni. Dar, nu guvernează. Şi, din motive care îmi scapă, alegătorii nu îl taxează atât de mult pe cât ar merita. Doar pentru că  toţi politicienii sunt nişte nenorociţi, nu este un motiv să îl tolerăm în fruntea trebii pe cel mai nenorocit dintre toţi.

Măcar liderii PSD respectă un cod vestimentar. Atât premierul Ponta, cât şi vicele Dragnea s-au afişat la videoconferinţe cu cămăşi şi pulovere „Paul and Shark”, de câteva sute de euro bucata. Semn că sunt urmaşii lui Adrian Năstase, care după tentativa de sinucidere şi-a pus un fular Burberry.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: