Coiculescu îşi caută dreptatea la Miercurea Ciuc

Procesul de corupţie al dr. Radu Coiculescu se reia azi la Tribunalul Harghita, pe rolul aceleiaşi instanţe aflându-se pe rol până de curând şi un proces care viza foşti şi actuali şefi ai Complexului Energetic Rovinari. Laurenţiu Ciurel, Gheorghe Daviţoiu şi Ion Pisc fuseseră reclamaţi pe acolo pentru felul în care CE Rovinari expropiase familia Mariei Tănăsoiu din Fărcăşeşti pentru a exploata rezervele de cărbune.   
 Procesul lui Coiculescu a început la Tribunalul Gorj, însă cercetarea judecătorească a încetat la Târgu Jiu după ce inculpatul a obţinut strămutarea judecării cauzei la o altă instanţă, respectiv tocmai la Miercurea Ciuc. Medicul se află însă în stare de arest preventiv, după ce la începutul lunii martie a fost prins în flagrant luând bani de la o persoană căreia trebuia să îi elibereze un certificat de handicap, în calitate de preşedinte al comisiei judeţene de evaluare a persoanelor cu handicap.
 Coiculescu a fost trimis în judecată în acest proces alături de alte trei persoane, colaboratoare ale sale, acuzate de procurori tot de luare de mită sau complicitate la astfel de fapte. Lavinia Şorop, Diana Ciocan şi Liliana Luca sunt cele trei persoane care, alături de martorii din dosar, vor trebui de acum încolo să facă naveta la Tribunalul din Harghita pentru acest proces. Medicul Radu Coiculescu a cerut strămutarea judecăţii de la Târgu Jiu invocând presiunea media asupra cazului său, acesta fiind mutat însă pe parcursul procesului şi din arestul IPJ Gorj în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Craiova, ulterior el fiind internat la spitalul din cadrul Penitenciarului Colibaşi.

 Încredere în magistraţii din Harghita

 Tribunalul din Miercurea Ciuc a mai împărţit dreptate până acum şi pentru alţi gorjeni, nu doar pentru Radu Coiculescu şi celelalte persoane inculpate în dosarul său. Pe rolul instanţei respective apare în două procese nimeni altul decât Dan Laurenţiu Ciurel, reclamat în anii trecuţi de Mirel Sorin Stoian pentru felul în care Complexul Energetic Turceni a luat cu japca un hectar şi ceva din pădurea pe care bunica sa o avea la Fărcăşeşti. Bărbatul a cerut chiar anchetarea şefilor de pe moşie, însă nu a obţinut aşa ceva, contestând apoi tocmai în Harghita decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale. Ciurel nu a fost singurul reclamat, alături de el în procesul de la Miercurea Ciuc, figurând şi Gheorghe Daviţoiu, dar şi Ion Pisc, directorul adjunct din ultimii ani ai complexului. Casa Şova a fost cea care i-a reprezentant în instanţa harghiteană pe mai marii CE Rovinari, procesul încheindu-se favorabil pentru aceştia în luna mai a acestui an. Ce făcea Ciurel în schimb, în tot acest timp pe la Târgu Jiu? Se dădea bolnav şi organiza conferinţe de presă, în timp ce actualii şefi ai Complexului Energetic îl lăsau să îşi spună supărările şi erau acuzaţi de fostul "moşier" că distrug unitatea prin incompetenţa şi nepriceperea de care ar da dovadă.


Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: