Coiculescu, pedeapsă cu suspendare pentru luare de mită

Verdict al magistraţilor de la Tribunalul Harghita în dosarul de corupţie care îl vizează pe Radu Coiculescu, fost şef la Comisiei Judeţene de Expertizare a Persoanelor cu Handicap din Gorj, decizia judecătorilor nefiind una „rea” pentru doctor, dar nici una în urma căreia acesta să se poată declara liniştit şi mulţumit că i s-ar fi făcut dreptate. Acuzat pentru trei fapte de luare de mită, acesta a primit tot atâtea pedepse de câte trei ani, care au fost cumulate în una singură, care nici ea nu este executabilă.

„Dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de doi ani”, este formula prin care Coiculescu rămâne o persoană liberă, dar cu anumite obligaţii faţă de sistemul judiciar din România. Acesta trebuie să se prezinte o dată la 3 luni, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Sentinţa de acum nu este una definitivă, procesul urmând să se reia în 2012 la Curtea de Apel Târgu Mureş, Radu Coiculescu menţionând că a discutat deja cu apărătorii săi pentru a ataca verdictul formulat de magistraţii Tribunalului Harghita. „Nu am drepturi interzise, trebuie doar să mă prezint periodic la Serviciul de Probaţiune pentru a informa autorităţile despre situaţia mea. Eu consider însă în continuare că nu am nicio vină, ca să nu mai vorbim despre probele de la dosar, şi de aceea am discutat cu apărătorii mei pentru a continua procesul. Sper ca la Curtea de Apel să se ţină cont doar de probele din dosar, inclusiv de faimoasa înregistrare din momentul flagrantului, în care, timp de 13 minute cât durează, nu se vede şi nu se aude că aş cere bani sau alte lucruri de genul acesta”, menţionează Coiculescu. În acest dosar doctorul a fost arestat preventiv între 5 martie 2009 şi 24 iulie.

Închisoare pentru femeia de serviciu

În acest dosar deschis în urma realizării unui flagrant în martie 2009, instanţa le-a achitat de acuzaţiile de corupţie pe două dintre colaboratoarele lui Coiculescu, puse şi ele sub acuzare. Lavinia Şorop şi Diana Manolache erau acuzate de primire de foloase necuvenite, probele de la dosar nesusţinând capetele de acuzare. În schimb, celebra femeie de serviciu implicată în această anchetă, Iuliana Luca, a primit o condamnare care îi strică albul cazierului. „Condamnă pe inculpata LI la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. În baza art.81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 3 ani”, se arată în verdictul magistraţilor.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: