Cojocaru a avut în lot opt juniori de la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a abordat ultimul meci al anului de la Timişoara cu o echipă de tineret, mulţi jucători având chiar sub 18 ani. Cu numeroşi debutanţi în Liga 2, antrenorul Călin Cojocaru s-a declarat mândru de tinerii săi jucători. Nu mai puţin de opt juniori din  pepiniera proprie au fost convocaţi pentru acest meci, patru dintre aceştia fiind titulari.

Antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, a convocat pentru ultimul meci al anului opt juniori în lotul deplasat la Timişoara. Încă de când a venit la Pandurii, Cojocaru a pus accent pe promovarea tinerilor din propria pepinieră, iar cu ajutorul fostului antrenor al juniorilor, Cristi Popescu, acum secund la prima echipă, a adus în lotul pandurilor mai mulţi juniori de 17-18 ani.

În primul unsprezece al meciului de la Timişoara, acesta a trimis titulari patru dintre tinerii din lot, dintre aceştia Peia fiind folosit şi la meciul precedent, restul fiind debutanţi la Pandurii. Este vorba de Octavian Pisc (2001), Alexandru Cuţitoiu (2001), Horaţiu Peia (2002) şi Albert Cornicioiu (2002), care până de curând nu apăreau la prima echipă, dar acum au fost titulari. Pe banca de rezerve s-au mai aflat juniorii Ianis Stăniloiu (2002), Răzvan Licuriceanu (2001), Radu Filip (2002) şi Leonard Gheorghe (2002).

Cu o echipă formată preponderent din copii, Pandurii a reuşit să ţină piept aproape întregul joc celor de la ASU Poli, dar a pierdut în prelungiri, în minutul 90+7, după un penalty care mai degrabă nu a fost, dictat însă de arbitrul Dorin Voina din Reşiţa. La  finalul  jocului, deşi echipa sa a pierdut, Călin Cojocaru a spus că e mândru de elevii săi:  „Din păcate pentru noi, ne-au lipsit aproape şapte jucători la ultimul meci. Am avut în lot foarte mulţi jucători de 2001-2002, care sunt la primul meci în Liga 2. Au muncit mult şi se pregătesc bine, sunt mândru de  ei. I-am luat aproape de când am ajuns eu la Târgu Jiu, de o lună şi cred că se vede că au calitate. Dar trebuie să muncim mult şi se vor vedea rezultatele”.

Cu excepţia lui Filip, care are mai multe meciuri jucate, şi a lui Peia, care a debutat la meciul cu Concordia Chiajna, toţi ceilalţi jucători de 17 şi 18 ani trimişi pe teren, Cornicioiu, Pisc şi Cuțitoiu, au fost debutanţi la prima echipă în acest meci, iar cei aflați pe bancă, Gheorghe, Licuriceanu și Stăniloiu, au fost pentru prima dată în lotul primei echipe la un meci de campionat.

Vizualizări: 509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: