Colegiul medicilor ignoră plângerile depuse de mamele bebeluşilor

Mămicile bebelușilor morți la naștere mai au de așteptat mult și bine după un răspuns serios din partea medicilor. Culmea, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor, doctorul Gheorghe Stanciu, spune că actele depuse de mămici nu sunt oficiale. Acesta spune că mai e nevoie şi de declarațiile medicilor recunoscând practic incompetenţa Colegiului. Deşi a lămurit că sistemul e de vină, Stanciu promite că săptămâna viitoare cele trei dosare ale doctorului Damian Dițescu vor fi elucidate.

Marius Fiera, prezent ieri, împreună cu cele două mămici, la Parchetul Județean Gorj, a declarat că nu i s-a comunicat nimic concret. ”Ni s-a comunicat că dosarele depuse la dosar sunt neoficiale deoarece am depus noi și s-au depus pe căi legale la autoritățile în drept și în măsura în care vor fi comunicate dânșii le vor analiza și le vor soluționa”, spune Marius Fiera. Soția acestuia a rămas paralizată după naștere.

Violeta Cândea spune că nu se va opri până când nu îl va vedea pe medicul Dițescu după gratii.  ”La Colegiul Medicilor ne-au spus că nu este dosarul complet. Trebuie să mai aducă domnul Dițescu și domnul Popescu declarații. Nu știu cât vom mai aștepta și după declarații ca să poată să meargă mai departe dosarul. După câte am înțeles, domnul Moța este un procuror foarte bun, acum așteptăm să vedem cât de bine își face datoria. Eu sper să își facă datoria domnul Moța, dacă cei de la Colegiul Medicilor nu fac nimic. Nu ne oprim aici. Cum eu nu uit de copilul meu, nici de el nu pot să uit. Chiar dacă nu îl văd în pușcărie măcar să nu mai profeseze, să nu mai omoare alți copii așa cum l-a omorât pe al meu”, afirmă Cândea Violeta.

Sistemul e de vină

Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj, susține că actele depuse de mămici la dosar nu sunt oficiale. ”Am  studiat dosarele amănunțit, am găsit în dosare niște probleme neelucidate pentru care am făcut niște adrese să ni se trimită oficial niște documente și noi sperăm ca în decursul săptămânii viitoare cele trei dosare ale doctorului Dițescu să fie elucidate. Ei au adus la dosar niște chestii aduse de ei, care sunt trase la xerox”, menționează Gheorghe Stanciu. Însă din capul locului este de vină sistemul. ”Din capul locului este o problemă care ține de sistem, nu numai de doctori. Nu este normal să se întâmple aceste chestii astea în spitale, Novaci, Cărbunești, dracu-lacu, fără anesteziști, fără nu știu ce”, mai declară acesta.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: