Comasarea unor instituţii publice se lasă cu disponibilizări

Direcţia de Muncă Gorj a fost comasată cu Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale în această lună. Noua organigramă impune reducerea numărului de angajaţi şi compartimentarea activităţii instituţiei începând cu anul 2010.

Un număr de 5 angajaţi din cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Gorj vor rămâne fără serviciu, începând cu luna ianuarie, din cauza desfiinţării instituţiei. Întreaga activitate şi personalul Direcţiei de Muncă va fi preluat de către Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale.

Noua organigramă prevede reducerea numărului de angajaţi de la 34 la 29. „Dintre cei 5 salariaţi care îşi vor pierde locurile de muncă decât doi vor fi trimişi în şomaj începând cu luna ianuarie. Este vorba despre referent cu studii medii şi un îngrijitor curăţenie. În prezent aceştia se află în preaviz. Celelalte 3 persoane au deja decizii de pensionare pentru această lună, fie la limită de vârstă, fie anticipat”, a declarat Filimon Tiriplică, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale.

Potrivit organigramei trimise de Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale, întreaga activitate a AJPS Gorj va fi reorganizată. „Începând de anul viitor va exista un şef de serviciu, 4 compartimente (compartimentul administrare şi gestionare prestaţii sociale, compartimentul asistenţă socială, monitorizare servicii şi incluziune socială, compartimentul economic – financiar – contabilitate - administrativ, compartimentul resurse pregătire profesională, juridic şi contencios), un audit public intern şi un birou de comunicare şi relaţii publice,” a mai precizat Filimon Tiriplică.

Organigrama prevede şi un post de director adjunct pentru care, foarte probabil, va candida şi fostul director al Direcţiei de Muncă. „Această organigramă mă mulţumeşte oarecum pentru că era foarte greu să lucrezi cu salariaţii în mod direct, fără a avea avea un şef de serviciu şi mai multe compartimente de activitate”, a menţionat Tiriplică.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: