Comerciant de produse tradiţionale, amendat la Rânca

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de peste 40.000 de lei şi au confiscat aproximativ 500 de kilograme de carne şi produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Nu numai administratorii magazinelor şi supermarketurilor s-au ales cu amenzi în preajma Revelionului, ci şi comercianţii din Rânca.

Un comerciant din Argeş, venit să vândă produse tradiţionale la Rânca, s-a ales cu marfa confiscată şi cu o amendă de 2000 de lei, chiar în ultima zi din anul 2013, din cauză că nu avea autorizaţie de comerţ ambulant. Tot în perioada sărbătorilor au fost amendaţi şi 5 administratori de hoteluri şi pensiuni din staţiunea montană. La unităţile de cazare inspectorii sanitar-veterinari au găsit dezordine în bucătărie, alimente depozitate pe paviment şi lăzi frigorifice scoase din priză, în condiţiile în care aveau depozitate cantităţi însemnate de carne şi produse din carne ce urmau a fi folosite pentru masa din seara de Revelion. Amenzile aplicate acestora au variat între 400 şi 2000 de lei.

Şi alte unităţi alimentare s-au ales cu sancţiuni. „În luna decembrie am confiscat 200 de kilograme de carne bovine depistată în trafic şi alte aproximativ 300 de kilograme de produse alimentare non-animaliere. Atât în unităţi din mediul rural, cât şi în unităţi din mediul urban, gen Rodna şi Păltiniş, am depistat la comercializare produse cu termenul de valabilitate expirat ori cu etichetare necorespunzătoare astfel încât să nu se poată distinge data expirării”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: