Comercianţii de pe Insuliţă, nemulţumiţi de vânzări

Foarte mulţi comercianţi ce îşi desfăşoară activitatea pe Insuliţă, cu prilejul Festivalului Berii, sunt nemulţumiţi din cauza vânzărilor. Oamenii spun că lucrurile merg prost datorită noului amplasament. În schimb, autorităţile consideră că Insula de pe Jiu este locul ideal pentru evenimente gen Zilele Oraşului sau Festivalul Berii. Începând de vineri, pe Insuliţă vor fi susţinute spectacole folclorice de către Ansamblul „Maria Lătăreţu,, al Şcolii Populare de Artă şi Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului“. Duminică, începând cu orele 21,00, vor concerta Andreea Bălan, Narcotic Sound şi Bere Gratis.

Comercianţii de pe Insuliţă se plâng de faptul că sumele încasate din vânzările, efectuate în primele zile ale Festivalului Berii, sunt mult mai mici comparativ cu anii trecuţi. Ei spun că principala cauză o constituie noua locaţie a evenimentului. “Pe lângă faptul că ne este foarte greu cu aprovizionarea, vânzările merg prost comparativ cu anii trecuţi când Festivalul Berii se organiza pe centru. Seară de seară era foarte aglomerat, acum oamenilor le este peste mână să vină până aici”, a declarat Ionica Dordoe, vânzător. Chiar dacă la terasele cu mici şi bere nu mai sunt cozile de altădată, comercianţii speră ca vânzările să crească în week-end, iar profitul să compenseze zilele în care încasările au fost mai slabe. “Oamenii erau învăţaţi pe centru, veneau de la serviciu se opreau şi mâncau un mic sau bea o bere. Acum, aici, suntem la 2 km de centru este normal ca vânzările să fie mai mici. Autorităţile au încercat să facă o schimbare, însă această încercare este în dezavantajul nostru. Pe ei nu-i afectează deoarece merge nu merge treaba îşi încasează taxa. În centru aveam fiecare locul nostru, ne ştiam amplasamentele de ani de zile, nu erau probleme. Sperăm totuşi să se îmbunătăţească lucrurile în week-end când oamenii sunt liberi şi ies la plimbare sau vin la concerte”, a declarat Emil Cătănoiu, comerciant.

Insuliţa, locul ideal pentru evenimente zgomotoase

Începând cu Festivalul Berii din acest an, Insuliţa va deveni locaţia evenimentelor zgomotoase. Primarul municipiului Târgu Jiu consideră că Insula de pe Jiu este locul potrivit pentru manifestările dedicate Zilelor Oraşului sau Festivalului Berii. ,,Nu vom mai organiza evenimente în oraş ci în afara sa. Pe viitor această locaţie va fi folosită pentru manifestări gen Zilele Oraşului sau Festivalul Berii. Cu timpul Insuliţa va fi amenajată ca o zonă de agrement. În acest fel se va evita zgomotul şi blocarea traficului prin oraş. Un alt motiv pentru care am luat această măsură este acela că de la un eveniment la altul numărul solicitărilor venite din partea comercianţilor devine din ce în ce mai mare, iar spaţiul din faţa primăriei este insuficient. Sunt unii comercianţi nemulţumiţi din cauza amplasamentului, însă le-am explicat că nu un amplasament aduce câştigul ci prestigiul firmei”, a precizat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Festivalul Berii din acest an a adunat peste 150 de comercianţi din întreaga ţară. Comercianţii cu mici şi bere vor plăti municipalităţi o taxă de 20-25 milioane de lei vechi, pe întreaga perioadă a festivalului, în funcţie de suprafaţă, iar ceilalţi agenţi economici vor plăti câte 72 lei/zi, pentru un cort de 9 mp.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: