Comercianţii din Piaţa Litovoi şi-au închis standurile de frica OPC-ului

Comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Litovoi au fost verificaţi de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj. Unii dintre ei s-au ales cu amenzi mari, iar alţii şi-au închis standurile instantaneu lăsându-şi marfa expusă. Agenţii economici s-au plâns de faptul că sunt prea multe controale în condiţiile în care vânzarea merge prost.

Echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj au demarat ieri dimineaţă controale în Piaţa Litovoi. Scopul acestora a fost de a verifica modul de etichetare al legumelor şi fructelor, condiţiile de depozitare şi calitatea mărfii. “Este obligatoriu ca pe etichetă să fie menţionat preţul, calitatea produselor cât şi ţara de provenienţă a mărfii. De regulă, comercianţii afişează decât preţurile, ignorând celelalte menţiuni. Pentru aceste nereguli riscă sancţiuni cuprinse între 500-2500 lei. Pe toţi cei verificaţi îi aşteptăm la sediul instituţiei cu actele complete”, a declarat comisarul Dan Radu. La rândul lor, comercianţii de legume şi fructe spun că în ultima perioadă au fost foarte multe controale, iar vânzarea a mers prost. “În luna noiembrie am avut Garda Financiară, în urmă cu câteva zile economicul, iar acum OPC-ul. Sunt foarte multe controale într-o perioadă de timp scurtă. Vânzarea merge foarte slab, iar amenzile sunt foarte mari. Deşi am mai încasat amendă şi de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Garda Financiară, legea nu poate fi respectată în totalitate pentru că ar însemna să munceşti pentru stat şi aşa nu te alegi cu nimic în această perioadă”, a declarat unul dintre comercianţi.

Au lăsat marfa afară şi au închis standul

De frica amenzilor, unii comercianţi şi-au închis standurile lăsându-şi marfa expusă afară. Comisarii spun că nu este prima dată când se lovesc de această situaţie, de multe ori neavând cu cine sta de vorbă din cauză că agenţii economici dau bir cu fugiţii. “Foarte multe standuri s-au închis brusc. Agenţii economici au dat bir cu fugiţii lăsându-şi marfa expusă. În prima fază s-a constat că marfa nu era depozitată corespunzător, iar preţurile lipseau. Controalele vor continua şi în perioada următoare. Până la urmă îi vom verifica pe toţi agenţi economici chiar dacă unii dintre ei nu au fost găsiţi lângă marfă”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar şef CJPC Gorj. 

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: