Comisiile de licitaţie nu pot fi plătite de primării

Instituţia Prefectului Gorj a cerut în instanţă anularea unei dispoziţii de primar, prin care o comisie de licitaţie de la primăria Berleşti urma să fie plătită cu suma totală de 15.000 de lei. Prefectura consideră că nu este temei legal pentru acordarea sumelor. Primăriţa din comuna Berleşti, Maria Dumitraşcu, spune că i s-ar părea normal ca munca salariaţilor să fie plătită, dar că a anulat dispoziţia considerată ilegală.

Prefectura Gorj a cerut în instanţă primăriţei comunei Berleşti anularea dispoziţiei prin care membrii comisiei de licitaţie urmau să fie remuneraţi pentru munca depusă. Reprezentanţii Prefecturii spun că primăriţa nu avea nicio bază legală pentru a acorda aceşti bani. "Este vorba de o dispoziţie prin care doamna primar de la Berleşti dispunea remunerarea membrilor unei comisii care evalua nişte oferte depuse în vederea atribuirii unui contract de lucrări publice de modernizare a unui drum, fără să existe temei legal din punctul nostru de vedere. Din comisie făcea parte şi doamna primar. Şi atunci, considerând că nu există un temei legal şi intrând la atribuţiile de serviciu ale funcţionarilor de acolo participarea în comisia de licitaţie şi de evaluare a ofertelor, am considerat actul ilegal. Am corespondat cu ei şi nu au vrut să revoce acest document şi am recurs la instanţă", a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitatea Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Acţiunea a fost înregistrată miercuri, 28 octombrie, la Tribunalul Gorj drept pentru care nu a fost stabilit deocamdată un termen de judecată.

Ce spune primăriţa Dumitraşcu

Primăriţa din Berleşti, Maria Dumitrașcu, spune că membrii comisiei meritau să fie remuneraţi pentru că au muncit mult în cadrul comisiei respective, dar că nu mai vrea să fie implicată în noi procese şi că a anulat în cele din urmă documentul în speranţa că Prefectura va renunţa la proces. "Am revocat-o, o să le trimit revocarea pe mail, prin Poştă, mă ocup astăzi de acest lucru. Este vorba de dispoziţa 62. Mie mi se pare corect, dar este sfârşit de mandat şi nu mai stau să mă judec. Asta este. Nu se poate să te ocupi de un proiect atât de mare, de zeci de miliarde de lei şi pe oamenii aceia să nu-i stimulezi cu nimic, pentru că, totuşi, fac treabă, şi ai văzut că sunt hărţuiţi. Te cheamă CNSC, te contestă unul din constructori, dai cu subsemnatul. Sunt nişte lucruri logice, dar asta e. Ce trebuie să se facă nu se face, se face exact invers", a explicat Maria Dumitraşcu, primarul comunei Berleşti.

Licitaţia a fost organizată pentru desemnarea constructorului care să se ocupe de modernizarea DC27A pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pe o distanţă de 8km, proiect în valoare de 4.5 milioane.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: