Compatibilitatea lui Bucurescu, în coadă de peşte

Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, se aşteaptă astăzi sau mâine să primească raportul înscris de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ce s-a autosesizat în legătură cu averea sa. Cu sau fără acest raport, Bucurescu îşi face în continuare treaba de primar declarând că aşteaptă să vadă ce scrie în raport pentru a lua o decizie finală. Fiind primul caz de acest gen în Gorj, Instituţia Prefectului este cam încurcată, reprezentanţii ei spunând că încă mai studiază legea pentru a vedea ce e de făcut.

Situaţia primarului Sorin Bucurescu este cam încurcată după ce, potrivit legii, ANI nu are competenţa de a stabili compatibilitatea unui primar sau nu. Primarul se aşteaptă să primească un raport al agenţiei astăzi sau mâine, raport pe care îl va studia atent, spune acesta, întrucât sumele i se par prea mari. ”Urmează să primesc raportul în scris de la ANI. E posibil să se fi strecurat o greşeală de calcul pentru că sumele date de ei sunt prea mari deşi mă îndoiesc că nu au lucrat şi ei cu un contabil. Cert este că cei de la ANI au adunat sumele din toate conturile mele la care au adăugat valoarea celor două apartamente din Timişoara şi au tras respectiva concluzie”, a declarat primarul Bucurescu. Se pare că pasul următor ar fi un proces intentat primarului de către comisia constituită la nivelul Curţii de Apel Craiova, către care ANI a declinat competenţa. ”Practic urmează un proces de la care nu ştiu nici eu la ce să mă aştept. Voi vedea ce va fi şi voi lupta să demonstrez iar decizia comisiei o voi accepta”, a declarat Sorin Bucurescu.

CE SPUNE PREFECTURA GORJ

Instituţia Prefectului Gorj nu prea ştie ce are de făcut. Cert este că până acum nu a ajuns nici un act oficial nici din partea ANI nici din partea comisiei. ”Prefectul nu poate interveni decât în cazul în care secretarul comunei întocmeşte un referat în care sunt invocate motivele incompatibilităţii primarului”, a declarat Liviu Diaconescu, şef serviciu Legalitate.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: