Complexul SPA din Cătunele, construit de angajaţi la negru

Şapte persoane au fost depistate de inspectorii ITM lucrând la negru la construirea unui centru SPA în comuna Cătunele. Patronul firmei constructoare s-a ales cu dosar penal. Dat fiind faptul că este vorba de mai mult de cinci persoane la muncă fără forme legale, administratorul firmei riscă să ajungă după gratii.

Controlul a avut loc ieri dimineaţă la centrul SPA ce se doreşte a fi înfiinţat în Cătunele. Din cele 10 persoane care munceau la partea de construcţie a complexului, 7 lucrau la negru. “Am avut un control împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în comuna Cătunele, la un centru SPA unde au fost găsite 10 persoane. În urma declaraţiilor solicitate a rezultat că un număr de 7 persoane desfăşurau activitatea fără forme legale de angajare. În acest sens, se va face un denunţ penal existând presupunerea săvârşirii de către acest angajator a infracţiunii prevăzute şi sancţionată de codul muncii. Conform noilor reglementări ale codului muncii, primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără întocmirea unui contract individual de muncă se sancţionează cu închisoare de la 1 la 2 ani sau cu amendă penală”, a spus George Romanescu, inspector şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Administratorul centrului a achiziţionat 70 de arii de teren în zona Lupoaia pentru realizarea investiţiei. Valoarea acesteia se ridică la 35 de miliarde lei vechi şi va cuprinde doua ştranduri, aparte de centrul SPA propriu-zis. “De doi ani se lucrează la această investiţie. Aparţine unei persoane fizice, nu are nicio legătură cu administraţia locală. Până în prezent s-au făcut cele două ştranduri, pentru adulţi şi pentru copii”, a spus Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: