Complexul Vişina, amendat cu 300 de milioane lei

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au avut foarte mult de muncă dacă ar fi să judecăm după numărul amenzilor aplicate şi a neregulilor găsite. Nu mai puţin de patru primării gorjene au fost sancţionate cu câte 150 de milioane fiecare. Nici societăţile comerciale nu au scăpat de sancţiuni.

Primăriile Cruşeţ, Stoina, Scoarţa şi Drăguţeşti au primit vizita comisarilor de mediu şi au fost sancţionate cu amenzi în valoare de sute de milioane de lei pentru mizeria din comună. „Ca de obicei, aceste primării nu au sisteme de colectare şi gestionare a deşeurilor motiv pentru care este foarte multă mizerie în comune. Le-am aplicat amenzi în valoare de 150 de milioane fiecare şi bineînţeles că au pus problema contestării acestora. Este dreptul lor însă fără câştig de cauză”, a declarat Ovidiu Ilie, comisar şef în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.

Cele mai multe dintre aceste primarii, respectiv Stoina, Cruşeţ şi Scoarţa fac parte dintr-a asociaţie coordonată de Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, asociaţie a cărei utilitate ar fi aceea de colectare a deşeurilor de pe raza acestor comune dar care nu şi-a început încă activitatea.

O noutate în materie de amenzi o constituie complexul Vişina de pe defileul Jiului care a fost sancţionat cu 300 de milioane pentru că avea autorizaţia de mediu expirată. „În urma controalelor efectuate am constatat la Vişina că avea autorizaţia de mediu expirată. Am aplicat amendă în valoare de 300 de milioane pe care cred că a şi achitat-o jumătate”, a declarat Ovidiu Ilie.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: