Comuna Bălănești duce lipsă de investitori

Lipsa investitorilor se simte și în bugetul Primăriei Bălănești. Primarul Ovidiu Pungan consideră că situația financiară a localității ar fi una mai bună, dacă în zonă ar veni investitori.

În Bălănești, ca și în multe ale localități din Gorj, se simte lipsa unor investitori. Acest lucru se cunoaște la bugetul local, dar și prin faptul că foarte mulți localnici nu au un loc de muncă. Ovidiu Pungan a încercat să aducă în Bălănești mai mulți investitori, însă lipsa terenurilor constituie o problemă. „Toți investitorii cu care am vorbit mi-au pus ca și condiție să aibă teren la dispoziție. Oamenii nu prea vor să vândă terenul sau să-l concesioneze, că nu vor să se îmbogățească alții pe terenul lor. Şi tot așa.  Noi am avut niște discuții cu câțiva investitori francezi, dar nu s-a concretizat nimic tocmai din acest motiv. Sper să rezolv și această problemă, pentru că lipsa investitorilor se simte la bugetul local”, a spus primarul Pungan.

Ovidiu Pungan precizează și faptul că la Bălănești se poate investi în viticultură și pomicultură, asta pentru că zona este cunoscută pentru vinuri. Primarul ia în calcul și varianta construirii unui centru de colectare a fructelor de pădure.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: