Comuna Ciuperceni sufocată de gunoaie

Comuna Ciuperceni va fi vizitată de Garda de Mediu după ce postul de televiziune Gorj Tv a sesizat că în zonă se aruncă gunoiul la întâmplare. Aici nu funcţionează serviciul de salubrizare al comunei însă primarul promite că în scurt timp se va rezolva această problemă.

Parcarea de la intrarea pe Dealul Bujorăscu, care aparţine de comuna Ciuperceni este plină de gunoaie. Munţi de deşeuri menajere pot fi văzute de cei care trec prin zona respectivă. Primarul din Ciuperceni cunoaşte această problemă şi susţine că deşeurile menajere abandonate în această locaţie nu sunt ale locuitorilor din comuna pe care o conduce. El crede că agenţii economici din Motru aruncă aici gunoaiele şi chiar el a sesizat Garda de Mediu. ”În Bujorăscu acum este o problemă, dar nu sunt gunoaiele cetăţenilor din Ciuperceni. Am luat şi amendă de la Garda de Mediu, deşi le-am dus de acolo facturi şi bonuri fiscale de la societăţi din Motru şi Mătăsari“, a declarat primarul Dumitru Taloi.

În prezent în Ciuperceni nu este funcţional Serviciul de Salubrizare, însă edilul susţine că în scurt timp va începe demersurile pentru a rezolva problema. „În prezent serviciul de salubritate nu funcţionează. O să mă întâlnesc cu  primarul de la Câlnic şi Teleşti, pentru că avem un parteneriat pentru salubrizarea, avem maşini şi europubelele împărţite la oameni, acum trebuie numai să înfiinţăm societatea şi să angajăm personal”, susţine Dumitru Taloi, primar din Ciuperceni.

Echipa Gorj Tv a sesizat Garda de Mediu. Comisarii vor merge în teren să vadă care este situaţia şi să afle cum au ajuns deşeurile menajeze în respectiva locaţie. „O să mergem în teren să vedem care este situaţia. Vom încerca să-i depistăm pe cei care aruncă deşeurile menajere în locaţia respectivă. Poate fi vorba de societăţi comerciale şi atunci trebuie să le identificăm sau de cetăţeni“, a declarat Simona Cornea, comisar Garda de Mediu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: