Comună lăsată în beznă

Zeci de locuitori din comuna Godineşti au rămas fără energie electrică, fiind debranşaţi pentru neplată. Cu toţii erau buni platnici şi nu au avut niciodată întârzieri, dar de această dată nu au primit facturile. Fostul factor poştal s-a pensionat, iar compania Poşta Română nu face angajări, pentru că nu are voie. În aceste condiţii, la Godineşti este trimis un angajat de la Târgu Jiu, o dată pe săptămână, pentru a duce corespondenţa, dar acesta nu ştie locurile şi oamenii, aşa facturile nu au ajuns unde trebuia.

Primarul din comuna Godineşti, Gheorghe Corbeanu, este extrem de revoltat de situaţia creată. Acesta spune că şi primăria are probleme, pentru că nu primeşte corespondenţa la timp. „Satul Godineşti, unde sunt 900 de locuitori, este cel mai afectat. Aici nu mai este factor poştal. Mai mulţi localnici nu au primit la timp facturile de energie electrică şi au fost debranşaţi”, a spus Corbeanu.

Sătenii spun că este pentru prima dată când păţesc aşa ceva şi nu li se pare normal să plătească rebranşarea din banii lor. „Am înţeles că o să plătesc câteva milioane pentru rebranşare, dar nu mi se pare normal, pentru că eu am plătit tot timpul la poştaş. Acum nu a venit cu factura şi nici să îmi ia banii. Poştaşul s-a pensionat şi trimit pe cineva de la Târgu Jiu, dar care nu îşi face treaba”, a spus o localnică. Un alt localnic a povestit că problemele sunt mult mai mari. „Nu mai ajung pensiile, alocaţiile copiilor, nu mai putem face abonamente la ziare. Nu este normal. Nu ştiu ce probleme au cei de la Poşta Română, dar dacă aşa îşi fac treaba, o să se închidă. Eu zic că este şi interesul lor să îşi facă bine treaba, dar văd că nu îi interesează”, a spus localnicul.

Cei de la Poşta Română ştiu situaţia de la Godineşti, care nu este singulară la nivelul judeţului Gorj. Liliana Popescu, purtătorul de cuvânt al Oficiului Judeţean de Poştă, a spus că factorul poştal s-a pensionat şi nu se pot face angajări, aşa încât atribuţiile au fost preluate de alte persoane.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: