Comunicat DGA: 17 percheziţii în Gorj, doi poliţişti urmăriţi penal

Astăzi, 11 noiembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J.), împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) efectuează 17 percheziţii pe raza judeţului Gorj, în legătură cu fapte de corupţie săvârşite de mai multe persoane referitor la eliberarea unor documente medicale şi alte înscrisuri necesare pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi pentru promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere. 

De asemenea, vor fi puse în executare 16 mandate de aducere.

În cauză, s-a început urmărirea penală faţă de 2 agenţi de poliţie şi un informatician (personal civil), toţi din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

Alţi 4 instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în scopul obţinerii unor permise de conducere pentru mai multe persoane. 

De asemenea, mai sunt învinuiţi 4 medici şi 3 asistente medicale, precum şi fiul unui medic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale.

Activitatea se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.).

De asemenea, în cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) şi Serviciului Român de Informaţii (S.R.I).

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: