Concedierile la complexuri, reduse la jumătate

CE Turceni – 220, CE Rovinari – 30 şi CE Craiova – 240 de persoane, acestea sunt noile notificări trimise de complexurile energetice la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Disponibilizările vor fi făcute începând cu luna martie. La începutul lunii ianuarie, cei de la Turceni notificaseră 484 de concedieri, la Rovinari 448, iar la Craiova 280, in acest din urmă caz cei mai mulţi fiind din Gorj, de la cariera Seciurile.

Per total, complexurile si-au redus la jumătate numărul de disponibilizaţi propuşi. „Am primit notificări de la cele trei complexuri, toate în sensul diminuării numărului de disponibilizaţi. Dacă până acum anunţaseră 1.212 disponibilizări, acum s-a decis concedierea a doar 472 de persoane”, a precizat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.    

Diana Milea, purtător de cuvânt al CE Rovinari, a spus că salariaţii disponibilizaţi vor primi plăti compensatorii de 41.000 RON fiecare, echivalentul a 10 salarii medii brute pe un an. Corneliu Gârjoabă, director de resurse umane la CE Turceni, este de părere ca acestea vor fi ultimele concedieri în cadrul complexului.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: