Vor să facă puşcărie în locul lui Gigi Becali

Cei 10 membri ai familiei din Văgiuleşti ajutaţi în urmă cu un an de Gigi Becali nu mai au nici după ce bea apă. Au vândut tot ce se putea vinde de prin casă, inclusiv bunurile primite în dar de la finanţatorul Stelei. Odată cu arestarea latifundiarului şi speranţele acestora spre un trai mai bun s-au redus la zero. Tutorii celor opt minori spun acum că sunt dispuşi să facă închisoare în locului lui Becali, în semn de recunoştinţă, dar şi în ideea că aşa ar mai putea beneficia de sprijin.

Situaţia în care se află cei opt minori ai familiei Bucur din Văgiuleşti este una de nedescris. Cel mai mic are doar 5 luni, iar cel mai mare dintre copii are 16 ani. Toţi cei zece membri ai familiei dorm într-o singură cameră, într-un singur pat, dar şi pe jos. La un an după ce au primit casa în dar, însă şi alte obiecte de uz casnic de la Gigi Becali, doar locuinţa mai este la locul său. În rest, s-a vândut tot ce a fost mai de preţ.

Mariana Bucur, mama copiilor, spune că a trebuit să scape de bunuri pentru a putea cumpăra de mâncare. „Noi sperăm să ne ajute cineva cu bani pentru copilul cel mic, dacă se poate. Noi toate lucrurile pe care le-am avut în casă le-am vândut, nu mai avem nimic. Din tot ce ne-a adus domnul Becali le-am vândut pe toate şi pat, şi frigider, plasma, pentru mâncarea copiilor, pentru că n-am avut ce să le dau. Dacă pe dânsul l-au luat şi l-au legat, a trebuit să facem asta. Trăim cu 5 milioane de lei vechi, alocaţia copiilor, soţul mai lucrează cu ziua. Mă mai duc şi eu. Şase dintre copii sunt la şcoală, nu au caiete, nu au pixuri, nu am posibilităţi. Acum nu am un leu. Îi las aşa fără caiete, le-am spus la profesori, dacă le convine bine, dacă nu îi ţin acasă până fac rost de bani ca să-i ţin în şcoală”, a spus Mariana Bucur. 

„I-au închis pe cei buni”

Soţii Bucur şi-au pus speranţe că finanţatorul Stelei va ţine cont de ei chiar şi din închisoare, lucru care nu s-a întâmplat. În speranţa că vor fi sprijiniţi în continuare, aceştia sunt dispuşi chiar să meargă după gratii în locul lui Gigi Becali. „Acum că-i în puşcărie, noi ne rugăm ca Dumnezeu să-l binecuvânteze acolo unde este. Dacă aş putea să mă duc eu în locul dânsului, aş face-o. Chiar aş vrea să merg în locul dânsului la puşcărie. La cât bine a făcut la toată lumea, aşa ar putea să ne ajute pe noi şi pe alţii care sunt necăjiţi. Noi îl susţinem până la moarte. Vine iarna, lemne nu sunt. Ne pare rău de el, i-au închis pe cei buni şi pe cei răi i-au lăsat pe drumuri”, a mai spus Mariana Bucur.

toti_ddorm_intr_o_camera

Soţii Mariana şi Alexandru Bucur au primit în octombrie 2012 o casă dotată cu tot ce trebuie şi bani de la Gigi Becali, care a fost impresionat de faptul că şase din cei şapte copii ai cuplului creşteau prin diferite centre de plasament. Familia s-a reunit sub noul acoperiş din Văgiuleşti, dar banii s-au terminat repede, mai ales că nu au fost cheltuiţi cu chibzuinţă. Soţii Bucur puteau fi des văzuţi mergând cu taxi la supermarket, un lux pe care nici un alt vecin nu şi-l permitea.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: