Concurs inedit pentru motociclişti

Peste 20 de motociclişti din ţară se vor întrece în acest week-end la Baia de Fier. Tabăra lor va fi instalată în apropiere de Peştera Muierilor. Pe parcursul concursului motocicliştii nu au voie să asculte manele. În caz contrar vor fi sancţionaţi cu 40 minute de genuflexiuni pe muzică de Beethoven.

Prima ediţie a Concursului pentru motociclişti „Caută lupu” va avea loc, în perioada 16-18 aprilie, la Baia de Fier. Concursul va fi organizat de către cluburile Dracones Rhabon, din Craiova şi White Wolf din Baia de Fier, cu sprijinul Primăriei şi al Postului de Poliţie Baia de Fier. Peste 20 de motociclişti din Târgu Jiu, Vâlcea, Alexandria şi Miercurea Ciuc se vor întrece, în apropiere de Peştera Muierii, pe trasee enduro şi endurocross. Participanţii vor susţine probe de depăşire a obstacolelor şi de orientare cu ajutorul busolei. “Am ales această zonă pentru că este deosebit de frumoasă, iar participanţii au ce vedea. Concursul are un caracter relaxant şi distractiv. Se vor acorda diplome şi premii ce vor consta în produse consumabile pentru motociclete. Intenţionăm ca acest concurs să devină o tradiţie pentru motociclişti”, a declarat Cristi Guţă, preşedintele Clubului Dracones Rhabon din Craiova. Motocicliştii vor trebui să aibă echipamente de protecţie complete şi vehicule în stare bună de funcţionare (verificarea se va face la faţa locului). Clasele de vehicule participante sunt: moto enduro, atv/quad, moto enduro-turing.

Penalizări pentru motocicliştii indisciplinaţi

Regulamentul de concurs include o serie de penalizări pentru motocicliştii indisciplinaţi cum ar fi: resturi la locul de service sau de campanare-100 lei, o tăiere a traseului-15 minute, incomodarea voită a depăşirii-10 minute, o depăşire a vitezei în zonele cu limitare-10 minute etc. Pe întreaga durată a evenimentului sunt interzise certurile şi ascultarea manelelor, la mai puţin de 5 km de tabără. Ascultarea manelelor se pedepseşte cu confiscarea sursei de alimentare şi 40 minute de genuflexiuni pe un picior, pe muzică de Beethoven, iar o ceartă se sancţionează cu fabricarea a 3 tăvi cu prăjituri de către fiecare certăreţ.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: