Concurs pentru şefia Şcolii Populare de Artă în luna octombrie

Postul de director al Şcolii Populare de Artă va fi scos din nou la concurs în luna octombrie, după ce nici unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în prima etapă nu a îndeplinit condiţiile impuse pentru această funcţie. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj urmează să stabilească graficul de examen până la sfârşitul săptămânii în curs.

Consiliul Judeţean Gorj va scoate pentru a doua oară la concurs postul de director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu în luna octombrie. Asta după ce nici unul dintre cei trei candidaţi care şi-au depus proiectele de management în luna septembrie nu au îndeplinit condiţiile impuse de către Ministerul Culturii pentru ocuparea acestei funcţii. Şi de data aceasta cei care vor opta pentru conducerea Şcolii Populare de Artă vor trebui trebui să îndeplinească cerinţele stabilite anterior: să fie absolvenţi de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniu; să aibă o vechime în specialitatea studiilor de minimum 3 ani. Mai mult, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii postuniversitare în domeniul managementului organizate de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, dar şi să aibă o vechime de minimum 3 ani în managementul instituţiilor publice sau al organizaţiilor culturale private acreditate. „Vom organiza concurs pentru a doua oară în vederea ocupării postului de director al Şcolii Populare de Artă. Chiar dacă nici unul dintre cei trei candidaţi înscrişi pentru primul concurs nu a îndeplinit condiţia de vechime, vom păstra aceleaşi cerinţe şi de data aceasta. Condiţiile pentru ocuparea postului de director al Şcolii Populare de Artă sunt impuse de un ordin al ministrului emis în luna martie”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj.

Contractul de management, încheiat până la sfârşitul anului

Consiliul Judeţean Gorj se va ocupa în aceste zile de refacerea calendarului de concurs, acesta urmând să fie transmis Ministerului Culturii până, cel mai târziu, la data de 30 septembrie. „Până în momentul de faţă, nu am stabilit încă o dată certă, însă cu siguranţă dosarele se vor depune la începutul lunii octombrie, urmând ca până la sfârşitul lunii viitoare să aibă loc concursul. Ne interesează să organizăm cât mai repede acest concurs pentru a putea încheia contractul de management al viitorului director de la Şcoala Populară de Artă până la sfârşitul acestui an”, spune Mădălina Ciolocoi. Aceasta dă asigurări că va fi un concurs corect. „Vreau să fie un concurs corect pentru că funcţia de director al Şcolii Populare de Artă implică atât gestionarea unor fonduri pentru organizarea de evenimente culturale, cât şi coordonarea unor oameni din domenii variate. Ne trebuie un om care să stăpânească funcţia de comunicare, care să ştie să lucreze atât cu artiştii de muzică populară, cât şi cei ai orchestrei de cameră”, a mai precizat Ciolocoi.

VACANT

Postul de director al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu a rămas vacant după ce Viorel Gârbaciu a ales să se pensioneze. Până la desemnarea unui nou director, interimatul va fi asigurat în continuare de Gârbaciu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: