Concursul de la Direcţia „Brâncuşi“, amânat de minister

Postul de director al Direcţiei de Cultura „Constantin Brancusi” din Târgu Jiu nu va fi ocupat curând. Ministerul Culturii a trimis ieri un raport la Primăria Târgu Jiu prin care solicită amânarea concursului fiind nemulţumiţi de modul de organizare, potrivit unor surse.

Potrivit calendarului de organizare a concursului, ieri ar fi trebuit ca fiecare persoană intrată în cursa pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi” să fie informată ce notă a obţinut la proiectul de management. Acest lucru nu s-a întâmplat, candidaţii au aflat cu totul altceva: concursul va fi reorganizat. Cei de la Minister au propus Primăriei Târgu Jiu să organizeze concursul din nou, iar ei nu vor face parte din comisia de analiză. Reprezentanţii primăriei au refuzat să ofere informaţii referitoare la această situaţie. „Eu ştiu despre ce este vorba însă nu pot face nici un fel de comentariu pentru că nu am fost informat oficial, am auzit că s-ar amâna concursul, însă repet nu am fost informat oficial. Ei astăzi ar fi trebuit să ne comunice ce note am luat la proiectul de management, să prezinte documente să ştim şi noi cine a dat notele, cine a făcut parte din comisie, nu s-a întâmplat nimic, iar dacă va fi aşa şi va fi amânat concursul se comite iar o neregulă pentru că nu ne-au informat. Eu i-am spus domnului primar să ia atitudine că altfel o vor face cei de la Minister, nu m-a ascultat şi se pare că am avut dreptate. S-au comis o serie de nereguli în ceea ce priveşte modul de organizare a concursului şi în ceea ce priveşte caietul de obiective care nu a fost alcătuit corect“, a precizat aseară Andrei Novac, unul dintre candidaţi.

Jurnalistul Ovidiu Popescu, un alt candidat la această funcţie susţine că nu are cunoştinţă despre o eventuală amânare a concursului. „Nu ştiu nimic, într-adevăr trebuia să aflăm astăzi rezultatul la concurs şi mă refer la notele obţinute la proiecte dar nu ni s-a spus nimic, nu ni s-a transmis nici faptul că va fi amânat concursul”, a spus acesta.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: