Concursul la Centrul „Brâncuşi“, mai greu decât la Magistratură

Ca să devii consilier la Centrul de Cultură „Constantin Brâncuşi” trebuie să ai în spate cel puţin şapte ani de experienţă în domeniu. De fapt, pentru orice altă funcţie în cadrul instituţiei respective este nevoie de şapte ani de vechime. Mai uşor este la Magistratură, unde ai nevoie de 5 ani de experienţă.

Condiţiile pentru ocuparea celor şase posturi de consilier juridic din cadrul Centrului de Cultură „Constantin Brâncuşi” descurajează încă de la început toţi doritorii unui astfel de post. Deşi a trecut mai bine de două săptămâni de când primăria municipiului Târgu Jiu a fost anunţată că i-au fost deblocate cele opt posturi solicitate, şeful Centrului de Cultură, Ovidiu Popescu, nu ştie stadiul de organizare al concursului. Ştie însă foarte clar că cei care vor să ocupe un astfel de post trebuie să aibă cel puţin şapte ani de experienţă în domeniu.

Cel puţin asta spune directorul Centrului, Ovidiu Popescu. Când vine vorba însă de stadiul organizării concursului, Popescu spune că primăria se ocupă. „Primăria întocmeşte documentaţia de concurs şi stabileşte condiţiile legale pentru posturile de consilier. Direcţia de Resurse Umane din cadrul primăriei se ocupă de tot. La condiţiile legale se adaugă condiţiile noastre specifice fişei postului. Sunt obligaţii generale şi sarcini specifice domeniului cultural. O condiţie ar fi să aibă vechime în domeniu minim şapte ani şi la consilier şi la specialist IT, atât prevede legea”, a declarat Ovidiu Popescu, directorul centrului de cultură „Constantin Brâncuşi”.

Primăria nu ştie nimic

Directorul Direcţiei de Resurse Umane din cadrul primăriei Târgu Jiu, Cornelia Fometescu, este în prezent în concediu de odihnă. Un angajat al direcţiei a spus că nu ştie despre organizarea concursului la centrul Brâncuşi. Mai mult, acesta spune că, potrivit legii, pentru a ocupa un post de consilier trebuie să ai cel mult cinci ani de vechime în domeniu. „Doamna director este în concediu, probabil când o să se întoarcă o să vă spună dacă ne ocupăm noi sau nu. Tot ce pot să vă spun este că ni s-au deblocat şase posturi la centrul Brâncuşi. Nu s-a făcut nimic încă. Din ce ştiu eu, trebuie să ai cel mult cinci ani de experienţă în domeniu pentru funcţia de consilier”, a declarat un angajat al Direcţiei de Resurse Umane din cadrul primăriei. Acesta a închis telefonul înainte să-şi spună numele.

Cert este însă că pentru ocuparea funcţiei de director al Centrului de Cultură „Constantin Brâncuşi”, primăria nu a impus nici măcar un an de experienţă în domeniu.

POSTURI

Posturile deblocate sunt de consilier juridic, consilier organizare evenimente, consilier pe probleme de Patrimoniu, consilier operator turism, consilier editor şi consilier operator IT.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: