Un fost director din Gorj scapă de pușcărie. Ce interdicții are!

Răsturnare de situație în dosarul fostului șef al Direcției Agricole Gorj. Dan Tănăsescu scapă de pușcărie, după ce Curtea de Apel Craiova a decis să-i reducă pedeapsa cu o lună. Fostul director este însă bun de plată și silit să lucreze 120 de zile, neplătit, în folosul comunității. Sentința este definitivă.

Dan Tănăsescu a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și o lună de închisoare cu executare, pentru luare de mită și fals în declarații. Tot el a primit o amendă penală de 20.000 de lei.

Curtea de Apel Craiova a admis, marți, apelul formulat de Tănăsescu și a desființat în parte sentința Tribunalului Gorj, sub aspectul laturii penale. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

„(...) condamnă inculpatul Tănăsescu Dan la pedeapsa de 2 ani și 11 luni închisoare și 20.000 lei amendă corespunzătoare unui număr de 200 zile-amendă. (...) condamnă același inculpat la pedeapsa de 3 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani și 11 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 3 luni închisoare, respectiv o lună închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. (...) suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de 4 ani”, a decis instanța.

Fără funcții de conducere!

Mai mult, Tănăsescu nu mai are voie să ocupe funcții de conducere în cadrul instituțiilor publice, timp de 4 ani. Totodată, fostul director este obligat să presteze un număr de 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională sau Liceului Energetic nr. 1 din Târgu-Jiu.

„În baza art. 93 alin. 2 C.pen. impune condamnatului să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței. (...) Menține restul dispozițiilor sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, este sentința Curții de Apel Craiova.

FLAGRANT

Dan Tănăsescu a fost prins în flagrant, în decembrie 2018, în timp ce primea două mii de lei de la un fermier din comuna Bălești ca să îi acorde o subvenție pentru tomate de 3.000 de euro. DNA l-a acuzat că a luat șpagă de la patru cultivatori de roșii, suma totală imputată fiind de 7.800 de lei.

Vizualizări: 2,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: