Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță neatentă!

Șoferița nu este una oarecare, ci chiar cea care în toamna anului trecut i-a băgat în spital pe doi ofițeri din Gorj ai Direcției Generale Anticorupție în urma unui accident provocat de aceasta la Peșteana, într-o curbă periculoasă. Diana Blându a intrat atunci pe contrasens și a izbit în plin mașina condusă de Ionuț Baroianu, fiul fostului adjunct al IPJ Gorj Victor Baroianu. În dreapta acestuia se afla Delia Simona Fețanu, soția actualului adjunct al Poliției Gorj, ambele persoane din mașina DGA ajungând la spital cu răni care au necesitat mai multe zile de îngrijire, în cazul lui Baroianu chiar foarte multe.

Diana Blându este și ea fiica unui polițist, acum instanța decizând ca ea să fie condamnată la două luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. Tânăra nu va ajunge însă după gratii pentru că pedeapsa este cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de doi ani. În tot acest timp șoferița are de respectat o serie de interdicții, ea trebuind să se prezinte constant la Serviciul de Probațiune și să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa. În plus, dacă își schimbă locuința sau pleacă mai mult de cinci zile de acasă ea trebuie să anunțe autoritățile, lucru pe care trebuie să îl facă și dacă își schimbă locul de muncă. Tânăra are de achitat statului cheltuieli judiciare în cuantum de 1000 de lei, verdictul putând fi contestat, nefiind unul definitiv.

Mult mai mulți bani trebuie să suporte firma de asigurări, instanța stabilind despăgubiri pentru mașina DGA avariată în accident, dar și pentru șoferul Ionuț Baroianu, rănit în urma acelui eveniment, în cazul Deliei Fețanu instanța nedând o soluție. „Obligă asigurătorul de răspundere civilă (…) la plata sumei de 34.431,24 de lei cu dobânzile legale aferente până la plata integrală a debitului către IPJ Gorj. (…) Obligă asigurătorul (…)la plata sumei de 2376 de lei cheltuieli de spitalizare cu dobânzile legale aferente până la plata integrală a debitului către Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu cu privire la cheltuielile efectuate cu Băroianu Ionuţ Dan. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Băroianu Ionuţ Dan. Obligă asigurătorul (…) la plata sumei de 15.000 de lei despăgubiri civile şi a sumei de 150.000 de lei daune morale, către partea civilă Băroianu Ionuţ Dan”, se arată în verdictul instanței gorjene.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: