Condamnare definitivă pentru un evazionist din Meteor

Unul dintre romii din cartierul târgujian Meteor și partenerul său de „afaceri” din Strehaia au aflat la sfârșitul săptămânii trecute verdictul pe care l-au decis în cazul lor magistrații Curții de Apel Craiova, ambii fiind acuzați de evaziune fiscală.

Mihai Ilarie, cunoscut și ca Tanaka, a fost judecat împreună cu Mihai Biriță, zis Gil, în anii trecuți ambii ocupându-se cu emiterea de facturi fiscale fictive, Strehaia și Meteor fiind recunoscute pentru așa ceva. De altfel, Tanaka mai are pe rol alte două dosare penale tot pentru același gen de acuzații, într-unul dintre ele el fiind partener cu Ion Rădulescu, știut drept Ciupilan, aflat deja după gratii de la sfârșitul anului trecut pentru o condamnare de 4 ani tot pentru evaziune fiscală. În celălalt dosar, Tanaka e inculpat alături de zeci de romi din Meteor, dosarul fiind instrumentat de procurorii DIICOT Târgu Jiu.

Pedeapsa stabilită acum de instanța de la Craiova nu este una cu executare, dar poate deveni în cazul unor alte sentințe ce pot fi dispuse în celelalte dosare pe care Tanaka le are pe numele său. Inculpații au primit însă la Craiova condamnări mai grele cele stabilite anul trecut la Târgu Jiu, atunci ei contestând sentința Tribunalului Gorj în speranța că vor obține pedepse mai mici. Procurorii au contestat și ei sentința și au avut câștig de cauză. „Majorează pedeapsa aplicata fiecărui inculpat la 3 ani închisoare. (...) măreşte termenul de încercare al suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, pentru fiecare inculpat, la durata de 6 ani”, a  decis Curtea de Apel Craiova, care, cu această ocazie, a hotărât și anularea a zeci de facturi false emise de firmele celor doi evazioniști.

Magistrații Curții de Apel au decis să mențină obligația inculpaților de a plăti statului prejudiciul creat de firmele lor, lucru pe care îl decisese și Tribunalul Gorj, ei având de achitat peste 210.000 lei. Ambele instanțe au menținut și sechestrul pus pe proprietăți ale celor doi, o casă și o mașină, în vederea recuperării prejudiciului, asta în cazul în care se va întâmpla vreodată așa ceva.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: