Condamnări în dosarul ”Mafia imobiliară”

Dosarul ”Mafiei imobiliare”, ce se referă la împroprietăriri ilegale cu terenuri s-a lăsat cu condamnări. Două persoane, Ioana Călinescu fosta şefă de la Legalitate din Prefectura Gorj și Marinela Bardan de la Primăria Târgu Jiu, au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupție. Sentința a fost dată marți de Curtea de Apel Pitești. Restul persoanelor trimise în judecată, printre care se numără și fostul subprefect de Gorj, Lelioara Deaconu, au fost achitate.

Ioana Călinescu, fosta şefă a Serviciului Legalitatea Actelor din cadrul Prefecturii Gorj, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conflict de interese. Tot doi ani cu suspendare a primit şi Marinela Bardan, referent agricol în Primăria Târgu Jiu, fiind vinovată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial. Sentinţa dată marţi de Curtea de Apel din Piteşti mai prevede  condamnarea Marinelei Bardan la alţi doi ani de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale. Prin unirea pedepselor, funcţionarul a primit în final o condamnare la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. În ceea ce-i privește pe ceilalți inculpați judecaţi în dosarul de corupție, între care şi ex-subprefectul Lelioara Deaconu, au fost achitaţi.  Hotărârea nu este definitivă, părțile având dreptul la recurs.

Pensia le scapă de belele

Cele două persoane găsite vinovate și condamnate la câte doi ani de închisoare cu suspendare, sunt la ora actuală pensionare.”Noi nu am primit până acum niciun fel de hotărâre a instanței. Am aflat și noi din presă despre această decizie, care poate să aibă și un recurs din partea celor învinuiți. Doamna Bardan este însă la pensie de aproximativ trei ani, așa că nu prea mai are legătură cu Primăria Târgu Jiu”, spune Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Această decizie nu o afectează nici pe fosta angajată a Prefecturii Gorj. ”Fosta angajată a Instituției Prefectului este deocamdată pensionară și nu văd cu ce ar afecta-o. Poate în condițiile în care acea hotărâre judecătorească se aplica în momentul în care dânsa era angajată, dar ținând cont de faptul că și-a încheiat contractul cu Instituția Prefectului Gorj nu văd ce repercusiuni, cel puțin de natură profesională, ar putea avea această hotărâre judecătorească în acest moment”, spune Marcel Romanescu, subprefectul județului Gorj. Așa că aceasta își va vedea în continuare de pensie. ”E un drept câștigat după anii de muncă. Așa cum a decis instanța, lucrurile nu ne mai implică pe noi ca instituție. Poate doar moral să se gândească la faptul că a produs o faptă de care sunt convins că nu este încântată”, mai menționează Marcel Romanescu.

SUSPENDAT

Un alt angajat al Prefecturii Gorj implicat în acest dosar este Ștefan Burcheci, suspendat pe perioada în care se judecă acest proces. ”Așteptăm și noi decizia instanței pentru a putea vedea ce se va întâmpla cu dânsul. În condițiile în care va fi achitat va reveni la serviciu și Ordinul Prefectului prin care a fost suspendat își va înceta aplicabilitatea. De aproape un an şi jumătatea acesta are activitatea suspendată”, explică subprefectului Gorj, Marcel Romanescu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: