Condescu arată câți bani a luat Răducan să ducă Pandurii spre insolvență

Marin Condescu a prezentat sâmbătă un document în care este menționată suma primită de către Narcis Răducan în perioada iunie 2015 – octombrie 2016, când a fost președinte la Pandurii.

Narcis Răducan a primit peste 99.000 de euro de la Pandurii, înainte de intrarea în insolvență a clubului. “După cum se poate observa, au fost ridicați sau transferați într-o singură zi, pentru o singură persoană, sume de neimaginat având în vedere condițiile financiare ale clubului. Jucătorii de fotbal ai clubului și salariații aveau restanțe salariale de 6-8 luni, comisiile FRF acordând licența sub condiția achitării lor până în luna octombrie.

Fac precizarea că Narcis Răducan, la intrarea în insolvență, a refuzat să predea gestiunea. Toate datele financiar contabile nu au fost recunoscute de administratorul judiciar. Din datele prezentate există posibilitatea ca veniturile să fie dublate, existând transferuri bancare directe din contul clubului și state de plată.

Sumele primite de domnul Narcis Răducan au la bază transferuri bancare directe din contul clubului în contul personal”, a transmis Marin Condescu, într-un comunicat.

Narcis Răducan, fostul preşedinte care a dus Pandurii în insolvenţă, ştie însă foarte bine ce a făcut şi de ce a recurs la aceste strategii, pentru că are o experienţă bogată în domeniul insolvenţelor şi falimentului. Narcis Răducan reuşise să ducă în insolvenţă, anterior numirii sale la Pandurii, echipe precum Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi sau ASA Târgu Mureş. Toate acestea au ajuns apoi în faliment şi la toate au existat cereri de faliment din partea lui Narcis Răducan. Oficialii gorjeni care l-au adus la club nici nu trebuia să caute prea mult înainte de a-l numi la echipă, pentru că în 2012 acesta fusese numit director la Oţelul Galaţi, echipă care avea milioane de euro în conturi după ce devenise campioană a României în 2011, şi căreia Răducan îi cerea insolvenţa în 2014. În 2015, chiar atunci când era numit la Pandurii, acesta a făcut demersuri pentru a cere falimentul gălăţenilor, iar în 2016 fosta echipă Oţelul intra în faliment. În acelaşi an Răducan recidiva la Pandurii şi cerea intrarea în insolvenţă. Acum acesta vorbeşte cu uşurinţă despre plăţile din insolvenţă ale echipei Pandurii spunând că e doar o manipulare salariul său, deşi acel salariu şi altele asemenea sunt cele care au dus de fapt la insolvenţa pandurilor. „Domnul Condescu probabil trebuie în perioada următoare să prezinte un raport de respectare a plăților în insolvență și a intrat în panică. Sunt convins că nu va fi simplu să ne convingă. Manipularea cu salariul meu e copilărească. Eu am avut un salariu în urmă unui contract de muncă legal bazat pe performanță, nicidecum sumele vehiculate în publicația dlui Condescu”, a transmis Răducan prin intermediul gsp.ro.

La o analiză simplă a evenimentelor şi a presei din perioada intrării în faliment a echipelor Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi sau ASA Târgu Mureş se putea constata că Narcis Răducan a contribuit din plin la căderea acestor echipe. De aceea este greu de înţeles de ce conducerea din acea vreme a echipei Pandurii l-a mai adus la Târgu Jiu. Numai dacă nu cumva urmăreau ca şi la Pandurii să se întâmple acelaşi lucru ca la acele echipe care au dispărut între timp din fotbal.

Galerie foto











Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: