Condescu: Ciurel a fost avertizat de Niţă că lucrurile nu merg bine!

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a declarat ieri presei că ministrul Constantin Niţă a avertizat conducerea companiei încă de la începutul anului că lucrurile nu merg bine, dar a fost asigurat că există soluţii. Condescu a mai spus că miza protestului nu este demiterea  conducerii, ci recâştigarea salariilor şi păstrarea locurilor de muncă.

Reporter: Cum a decurs întâlnirea cu ministrul Niţă?

Marin Condescu: Am lăsat materialele şi punctele noastre de vedere. Domnul ministru va veni luni, la ora 9, la Târgu Jiu. Demarăm negocierile la proiectul de funcţionare al Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: Ce v-a spus domnul Niţă atunci când i-aţi spus problemele de la Gorj?

M.C.: Dânsul a spus că a avertizat din februarie - martie că lucrurile nu sunt în regulă, dar a fost asigurat că toate se vor rezolva. De fapt, cred că foarte toată lumea s-a bazat pe natură şi ajutorul divin, dar o unitate economică se conduce şi cu ceea ce e realitate. Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n gură!

Rep.: Putem consideră că miza acestui proteste este demiterea directorului Ciurel?

M.C.: Nu. Miza este funcţionarea complexului energetic, recâştigarea salariilor şi păstrarea locurilor de muncă. Nu mai puţin adevărat este că societatea are nevoie de o conducere legitimă. Sunt foarte mulţi, chiar din conducerea companiei, care contestă capacitatea managerială a actualului director.

Protestele  de joi şi vineri sunt împotriva conducătorilor. (...)  Acum cei care l-au susţinut se dezic de el, spun că şi-ar da demisia, dar să propovăduieşti patru ani că eşti împotriva Complexului Energetic Oltenia şi că nu funcţionează şi dintr-o dată să te simţi capabil să conduci ceea ce ai zis patru sau cinci ani că nu-i bine… Să spui ca director că dai afară mii de oameni şi pe restul îi faci zilieri, că politica Guvernului Ponta în privinţa Complexului Energetic e proastă mi se pare iar o inepţie. Cred că oamenii ăștia într-o anumită perioadă a vieții au fost maltrataţi.

Rep.: CE Oltenia l-a numit pe domnul Ion Răuţ în AGA Clubului Pandurii. Cum comentaţi?

M.C.: De-a lungul timpului, în conducerea clubului au fost Morega, Popeangă, toată lumea care vine acolo vede că lucrurile sunt în regulă, că se munceşte, că se aduce profit, că nu se cheltuiesc banii aiurea. Dacă Clubul Pandurii n-ar fi lucrat corect şi înţelept nu s-ar fi obţinut licenţa. Iar investiţiile în centrele de copii şi juniori sunt foarte mari, cred că avem cele mai moderne centre, 450 de copii sunt pe terenurile de sport. Marea avuţie a clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu sunt copiii.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: