Condescu despre stadion: Primăria a făcut gardul, iar noi casa!

Primăria Târgu Jiu a impus clubului Pandurii să plătească o taxă de 5000 de lei ca să poată juca pe terenul pe care chiar clubul târgujian l-a amenajat, atunci când a jucat în cupele europene. Primăria susţine că Pandurii ar fi pierdut un proces pentru prelungirea contractului de comodat, dar cei de la Pandurii contrazic aceste afirmaţii şi demonstrează cu documente că procesul nu s-a judecat pe fond şi este în derulare.

Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, acum principal creditor al clubului, contrazice afirmaţiile reprezentanţilor primăriei Târgu Jiu şi susţine că clubul nu a pierdut nici un proces.  Acesta a venit cu o serie de precizări pentru Liga2.ro, susţinând că Pandurii n-a pierdut de fapt  procesul cu Primăria Târgu Jiu (Direcția Patrimoniu) pentru utilizarea arenei, fiindcă acesta nici măcar nu s-a judecat. ”Nu este adevărat că am pierdut noi procesul cu primăria, pentru stadion. Fiind în insolvență, noi nu am putut plăti taxa de timbru, astfel că s-a anulat acel proces. S-a judecat doar pe o excepție, nu pe fond. Nu putem fi puși la plată pentru utilizarea arenei printr-o hotărâre administrativă a primăriei sau a unui proiect de Consiliu Local, ci doar printr-o decizie judecătorească. Nu am plătit nici toamna trecută și nu vom plătit nici de acum înainte acești bani pentru a juca pe gazonul făcut de noi. Este un abuz. Suprafața de joc și pista sunt ale noastre, la fel ca terenul sintetic de antrenament, pentru care trebuie să plătim acum chirie ca să ne antrenăm”, a explicat Condescu.

Acesta a reamintit că stadionul a fost realizat pentru Pandurii şi datorită performanţelor echipei din Târgu Jiu: „Ceea ce nu spune domnul primar e că acestă bază s-a făcut, înainte să fie el primar, pentru Pandurii şi datorită performanțelor acestei echipei. Asta scrie și în contractual semnat cu CNI. Practic, primăria a făcut gardul, iar noi casa! Acum vor să ne pună la plată!” Acesta se referă la faptul că de fapt, Primăria Târgu Jiu a investit la stadion doar în aleile care îl împrejmuiesc, şi a făcut acest lucru timp de doi ani, perioadă în care stadionul construit de CNI a stat închis, iar terenul şi pista, amenajate de Pandurii, au fost închise.

Amicalul dintre Pandurii  şi FC U Craiova, care trebuia să se joace sâmbăta trecută pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, nu s-a mai disputat pentru că primăria a solicitat plata a 5000 de lei de către Pandurii. Acest lucru a generat noi conflicte mediatice între clubul-fanion al Gorjului și Primăria Târgu Jiu, care nu mai recunoaşte acum Pandurii ca fiind echipa oraşului, și cea pentru care s-a construit stadionul, aşa cum se specifica în documentele care au însoţit studiile de fezabilitate pentru stadionul din Târgu Jiu, studii semnate de către reprezentanții aceleiaşi instituții.

Galerie foto



Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: