Condescu găseşte inutile certurile dintre PSD şi PDL Gorj

Marin Condescu crede că PSD şi PDL nu ar trebui să se mai certe la nivel de judeţ în privinţa posturilor de conducere din minerit şi energie. Liderul sindical afirmă că cele două filiale sunt în situaţia de a-şi disputa funcţii care în câteva săptămâni nu vor mai fi la fel de importante. Acesta susţine că înfiinţarea Companiei Naţionale Lignit Energie Oltenia ar trebui să stârnească mult mai mult interes pentru partidele aflate la putere decât posturile din fruntea complexurilor energetice sau a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Sindicalistul şef din minerit şi energie gândeşte dincolo de interesele de zi cu zi ale politicienilor şi le pune acestora pe tavă o perspectivă pe care deputaţi, senatori sau preşedinţi de organizaţii judeţene par să nu o fi luat în seamă până acum. Condescu consideră că postul de director general la viitoarea companie energetică va fi unul similar ca importanţă celui de la Gazprom. Nimeni nu a vorbit despre aşa ceva până acum, politicienii limitându-se la războiul de uzură pe care îl duc în ultimele zile, mai ales dinspre PSD, mai abitir decât în campania electorală. Liderul sindical afirmă că o asemenea funcţie de conducere va avea o influenţă foarte mare pentru că o mare parte din energia necesară României se va produce în viitoarea structură ce va reuni SNLO şi complexurile energetice alături de o hidrocentrală. Liderul minerilor spune că, în momentul de faţă, politicienii se ceartă pe şefia SNLO deşi societatea nu este într-o situaţie tocmai bună, în loc să fie preocupaţi de bunul mers al acesteia.

SNLO – CER – PSD – PDL, o mare încurcătură

Marin Condescu declară că o eventuală schimbare a directorului general al SNLO cu un membru PSD va impune automat o cerere a PDL de schimbare a directorului general al CE Rovinari, care reprezintă PSD în funcţia respectivă. Liderul sindical spune că, într-o astfel de situaţie, politicienii nu ar da dovadă decât de imaturitate. „Tot blocajul acesta de la nivel de judeţ este generat de oamenii din interiorul partidelor, mai ales dinspre PSD, pentru că ei au pierdut la repartizarea descentralizatelor, iar acum aruncă praf în ochii celor care cred în eventuale schimbări de directori generali. SNLO a fost împărţită la nivel central pentru PSD, dar, cu acceptul lor, a fost numit în fruntea societăţii un profesionist, care e de la PDL. Aşa s-a întâmplat şi la complexul de la Rovinari, unde complexul era al PDL, dar au acceptat un profesionist de la PSD. Păi dacă PSD cere acum şefia SNLO şi să spunem că poate ar obţine-o în cele din urmă, cei de la PDL nu e normal să ceară şi ei şefia complexului de la Rovinari- Unde vom ajunge cu astfel de certuri- Fiecare dintre partide îşi are oricum oamenii în eşaloanele 2 şi 3. Politicienii, dacă ar fi mai interesaţi de soarta judeţului, nu ar discuta despre posturile acestea, ci despre compania energetică pe care Guvernul o va înfiinţa în Oltenia. Din păcate, avem puţini oameni care se implică serios sub acest aspect şi de aici şi aceste contradicţii care blochează instituţii şi le dau unora speranţe deşarte”, spune liderul sindical.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: