Condescu împarte sediul cu Creţan sau va fi evacuat

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, cel mai mare sindicat din Complexul Energetic Oltenia, primeşte o nouă mutare de şah din partea administraţiei, care nu îl mai doreşte în birourile pe care le-a ocupat de ani de zile în zona centrală a municipiului. Marin Condescu ar putea totuşi să rămână cu un birou propriu aici, dar ar urma să devină vecin de palier cu mai vechiul său adversar Constantin Creţan, un apropiat al actualei conduceri a CEO.

Directorul de resurse umane de la Complexul Energetic Oltenia, Ion Răuţ, a tras ieri o vizită pe la birourile pe care Federaţia Naţională Mine Energie le are în centrul municipiului, menţionând că a fost mandatat să treacă în revistă toate spaţiile pe care CEO le deţine în oraş. Cum în afară de propriul sediu şi de cel al Diviziei Miniere, complexul nu prea are la Târgu Jiu alte spaţii, vizita lui Răuţ a presupus doar o deplasare la sediul pe care sindicatele lui Condescu îl ocupă în zona Debarcader şi la cel al birourilor din zona centrală a municipiului.

Pentru Radio Omega, directorul de resurse umane a precizat că administraţia ar vrea să vadă sindicatele lui Condescu mutate în zona Mătăsari, la Jilţ acestea având suficient loc şi condiţii pentru a-şi desfăşura activitatea. Ion Răuţ a vorbit de o eliberare a spaţiului din zona centrală, lucru la care şefii din administraţia CEO se tot gândesc de când sindicatele lui Condescu nu le cântă în strună şi sunt în dispute permanente pe aproape orice temă. „Spaţiul din centru, folosit de FNME, cel de la Debarcader, altele pe care le mai avem în oraş, vor fi evaluate şi vom stabili cum le putem folosi cât mai eficient. Pentru activităţile sindicale există o multitudine de alte spaţii în care îşi pot desfăşura optim activitatea. Le-aş sugera clădirea de la Mătăsari, care are multe birouri, o sală de conferinţe, este tot un spaţiu al CEO şi noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea activităţilor sindicale în condiţii mult mai bune decât cel de aici de la Târgu Jiu, care este mult mai restrâns”, spune Răuţ.

„Vecinul” Creţan

Marin Condescu nu a putut fi contactat pentru a comenta o eventuală mutare a sediului FNME, dar unul dintre apropiaţii săi, Marin Golea, de la Rovinari, spune că, deocamdată, sindicatele nu au fost informate despre aşa ceva. „E adevărat că a fost domnul Răuţ la sediul din zona centrală a oraşului, dar ne-a spus doar că are mandat să inspecteze toate spaţiile pe care CEO le administrează. Nu ne-a spus nimic despre vreo mutare sau alte lucruri de genul acesta. Din contră, a remarcat că ar fi nevoie de o reabilitare a clădirii, dar nimic altceva”, spune Golea.

Ceea ce par să nu ştie sindicaliştii lui Condescu este faptul că administraţia CEO şi-a făcut deja planurile pentru clădirea pe care o ocupă în buricul târgului. Şeful FNME ar putea rămâne aici cu un birou propriu, cel al preşedintelui, dar restul spaţiilor ar fi redistribuite către alte sindicate. Cel mai bine ştie acest lucru un alt sindicalist faimos din CEO, Constantin Creţan, un apropiat al actualilor şefi din minerit şi energie pe care îi ameninţă însă cu procese dacă nu îi asigură un spaţiu. „Federaţia pe care o reprezint are sediu în zona centrală, dar noi plătim lunar aproape 2000 de lei chirie, în timp ce lui Condescu îi sunt suportate cheltuieli de 26.000 de lei. Numai curentul de la Mătăsari costă 8000 de lei. Eu le-am spus celor de la CEO că îi dau în judecată dacă nu rezolvă problema spaţiilor pentru federaţiile reprezentative”, spune Creţan.

Şi alţi „vecini”

Cine sunt însă federaţiile reprezentative în CEO? Constantin Creţan spune că în afară de FNME şi Federaţia Universul pe care o conduce, mai există federaţiile Energetica şi Petrom. Ultima dintre ele îşi are sediul şi membrii pe la Işalniţa şi nici pe acolo oamenii nu prea mai sunt interesaţi de cine îi reprezintă. Dacă s-ar respecta însă solicitările lui Creţan, Condescu ar urma să se aleagă însă cu trei noi vecini în sediul pe care îl are în centru, exact cam câte birouri sunt pe acolo.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: