Ponta amână pentru anul viitor salvarea CEO

Guvernul condus de Victor Ponta nu va putea realiza anul acesta mixul energetic, formula salvatoare pentru Complexul Energetic Oltenia, a anunţat preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu. Acesta a declarat ieri la Radio Târgu Jiu că anul acesta nu se va face mixul energetic, din cauza opunerii organismelor internaţionale.

Liderul PSD Ion Călinoiu a declarat acum câteva luni că în septembrie - octombrie proiectul prin care CE Oltenia va face parte dintr-o companie ce va conţine şi alte surse de energie va fi gata. „Am vorbit cu domnul prim-ministru şi este în linie dreaptă realizarea mixului energetic. Termenul este septembrie - octombrie de realizare a acestei măsuri destul de importante“, a declarat Ion Călinoiu pe data de 21 iunie. „Se va organiza acest mix energetic, vă asigur, septembrie cel târziu vom avea coşul energetic“, a declarat Ion Călinoiu în iulie, la Gorj TV. În toate aceste luni, directorii din CE Oltenia l-au periat pe Ponta şi au spus că mixul energetic este singura şansă de supravieţuire a companiei.

Ieri însă, Ion Călinoiu a dezvăluit că nu se va realiza anul acest mix energetic. „Sunt unele probleme de neînţelegere de realizare a acestor entităţi de către FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană, finanţatorii noştri. Consideră că dispare competiţia şi se conduce la ideea că va fi o activitate pe pierderi. Nu e aşa. Anul acesta zic şi eu că nu se mai face“, a explicat Ion Călinoiu.

Şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a spus în repetate rânduri că are nevoie de un alt fel de energie, cea mai rezonabilă fiind o fuziune cu Hidro. „Ajutorul trebuie neapărat să vină pentru că niciodată energia produsă de termocentrale nu va putea concura cu energia producă de hidro“, a explicat Laurenţiu Ciurel. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: