Condescu: „Iordache e liber să se întoarcă la Dinamo!”

Ilie Iordache a ales să vină la Pandurii vara trecută definitiv, renunţând la contractul cu Dinamo, de unde era periodic împrumutat la Pandurii. Testat în pregătire de Rednic la Dinamo, Iordache nu a dat randament, fiind însă dorit cu insistenţă de Eugen Neagoe la Târgu Jiu. Acum jucătorul se află în conflict cu clubul care l-a readus în circuitul fotbalului, după ce vara trecută „declaraţiile de dragoste” erau reciproce. Marţi se va decide la fedraţie cine are dreptate în aest conflict, dar şi soarta lui Iordache care pare să nu-şi mai dorească să joace la Pandurii.

Preşedintele Marin Condescu a recunoscut luni că există o problemă cu mijlocaşul Iordache care a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. Preşedintele a prezentat o alternativă nouă pentru Iordache, pentru care până acum se vehicula ca alternativă doar transferul la Rapid, aceea de a reveni la Dinamo, clubul care l-a cedat pe jucător în vară celor de la Pandurii: „Avem o problemă acum pe care trebuie să o rezolvăm  să vedem dacă Iordache rămâne la Pandurii sau pleacă la o altă echipă ori se întoarce înapoi la Dinamo. Eu voi avea o discuţie cu el zilele acestea. Dacă el vrea să revină la Dinamo o poate face în orice moment şi cred că e mai bine pentru cariera lui să revină la Dinamo dacă ceva nu-l mulţumeşte la Pandurii Târgu Jiu. Oricând el se poate întoarce la Dinamo şi îi promit că voi negocia cu Dinamo să se întoarcă în aceleaşi condiţii care le-a negociat în vară”.

Preşedintele Condescu a negat faptul că Pandurii ar avea datorii la Iordache, precizând doar că jucătorul nu a înţeles bine prevederile contractuale: „Din punctul meu de vedere el şi-a primit toţi banii dar face o confuzie între ceea ce înseamnă avans din convenţie şi acei bani pe care crede el că ar fi trebuit să-i primească. Un avans din convenţie este o sumă de bani care se dau din convenţia economică salarială din anul respectiv”.

În cazul în care Iordache va pleca, indiferent unde, în lotul actual al lui Sorin Cârţu ar apărea un post liber. Tehnicianul nu pare însă îngrijorat şi spune că ştie că Iordache ar putea reveni la Dinamo dar problema îl depăşeşte: „Eu am înţeles că Iordache se întoarce la Dinamo dar în rest nu ştiu ce se întâmplă cu el. Problema lui Iordache este strict o problemă între club şi jucător care pe mine mă depăşeşte pentru că la momentul când s-a semnat acel contract eu nu am fost la echipă şi nu ştiu ce înţelegeri s-au făcut şi ceea ce s-a discutat”. Cârţu a mai precizat că nu ar avea nimic împotrivă ca mijlocaşul să rămână la echipă, fiind un jucător pe care s-a bazat în şapte meciuri din tur: „De când am venit el a jucat 6 sau 7 etape din cele nouă şi a mai fost suspendat sau a fost rezervă. A încercat să-şi facă datoria şi nu am nimic împotriva lui. Dar aici e o problemă care mă depăşeşte pe mine pentru că, se pare că există şi un conflict între jucător şi club, un conflict pe care din păcate nu pot să-l mediez”.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: